Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3371
EURO
35,2023
ALTIN
2.247,11
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Yağmurlu
5°C
Van
5°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
7°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
8°C
Perşembe Çok Bulutlu
7°C
Cuma Çok Bulutlu
6°C

“Girişimci Kadınlarımızı Önemsiyoruz”

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, İpekyolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bazı birim Müdürlüklerine bağlı çalışma alanlarında bir dizi incelemelerde bulundu.

“Girişimci Kadınlarımızı Önemsiyoruz”

Başkan V. İhsan Emre Aydın, Eşi Cansu Aydın Hanımefendi ile birlikte İlçemiz genelinde bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Seramik Atölyesini ziyaret edip incelemelerde bulunan Başkan V. Aydın, “Gerek endüstriyel ve gerekse geleneksel anlamda,  çok yönlü bir sanat olan seramik sanatı, ecdadımızın Orta Asya’dan beri icra ettiği sanatlar arasında yer almaktadır. Bu bağlamda köklü ve güçlü medeniyetimizin izlerini taşıyan formların daha sık kullanıldığı eserleri yaygınlaştıracak atölyemizi,  yöremizde daha işlevsel hale getireceğiz.” dedi.

Girişimci kadınları önemsiyoruz
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın ve eşi Cansu Aydın hanımefendi seramik atölyesinden sonra Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurslar, Kadın Emeği Pazarı ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Alipaşa Kadın Spor Merkezi’nde incelemelerini sürdürdü. Kadınların toplumun her alanında aktif ve görünür olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Kadınlarımızın gerek toplumsal gerekse iktisadi açıdan kalkınmada aktif rol üstlenmelerinin önemine yürekten inanıyoruz. Belediyemizce gerçekleştirilen bu projelerimizi daha da geliştirip, kapasitesini arttırarak,  kadınlarımıza vermiş olduğumuz desteği arttırmayı hedefliyoruz. Toplumumuzun ve ailelerimizin yapıtaşını oluşturan kadınlarımızın emekleri ile üretime katılımlarının sağlanmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

Kaymakam Aydın; İpekyolu ilçemiz cazibe merkezi olacak
İncelemelerine Alipaşa Kadın Spor merkezi ile devam eden Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, spor merkezi eğitmenleri ve üyesi sporcularla bir süre sohbet etti. İpekyolu’nda yoğun çalışma temposunun süreceğini ifade eden Aydın, “İpekyolu ilçemiz bölgede bir cazibe merkezi haline dönüşecektir. Teknik personellerimiz, Başkan Yardımcılarımız, muhtarlarımız, STK temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızla, gönül birlikteliği içerisinde, el ele vererek ilçemizi cazibe merkezi haline getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” dedi. 

İncelemelerde yetkililerden detaylı bilgi alan Başkan V. Aydın, yapılan çalışmaların aksatılmadan ivedilikle sürdürülmesi talimatını yineledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.