Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
19°C
Van
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C

Başkan Tanış’tan Gürpınar için önemli bir hizmet daha

Gürpınar’da değişim ve dönüşüm çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Gürpınar Belediyesi, hizmete aldığı 3 Beko Loder, 3 kamyon, 2 Çöp Kamyonu, 2 arazi aracı ve bir çim biçme aracını düzenlediği tanıtım ve teslim töreniyle filosuna dahil etti.

Başkan Tanış’tan Gürpınar için önemli bir hizmet daha

Vani Mehmet Efendi meydanından gerçekleştirilen tanıtım programı, okunan duaların ardından kurdelelerin kesilmesiyle araçlar hizmete sunuldu.  

Gürpınar’da düzenlenen tanıtım programına AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Gürgör, Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu ve vatandaşlar katıldı. TANIŞ: MİLLETİN KAYNAKLARINI, MİLLETE KULLANIYORUZ Kur ‘an tilavetinin ardından kürsüye çıkan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ,”Araç filomuzu ilçemize hizmet edebilecek noktaya taşımak için önemli bir girişimde bulunduk. Bugün huzurlarınıza 11 yeni aracımızla çıkmış bulunuyoruz. Milletin kaynaklarını, millete kullanıyoruz. Milletin kaynaklarını millete kullandığınız zaman, bunun en güzel örneklerinden biri de, karşınızda duran, araç filosunun hizmete girmesidir. Bize dilekçe veren, 1,5-2 ay kendisine sıra gelmeyen kardeşlerimiz vardı. İnşallah bu araç filosunun hizmete girmesiyle, bunu yarı yarıya düşürmüş olacağız. Tam bu yeterli değildir. Bunun devamı da inşallah gelecek. Siz Gürpınarlılara da daha iyi hizmet etme şansı bulacağız. Sadece araç filoları değil, 2,5 yılda belediyenin geçmişine baktığınızda 10 yıllık işin yapıldığını da görüyorsunuz. Her mahallemizin, her mezramızın hak ettiği hizmete kavuşacağına inanan bir ekibiz. Yol ne kadar zor olursa olsun, yoldaşlarla kolaylaşır. Bu anlamda bu yolda bana omuz omuza veren, tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Seçim döneminde, parke taşı yapılmayan hiçbir mahalle kalmayacak demiştik. Allah’a şükür, sadece Van’ın değil, bu yıl bölgenin rekorunu kırıyoruz. Yılsonuna kadar 34 mahalle ve 12 mezramızın yolunu bitirmiş olacağız. Toplamda 1 milyon metrekareye ulaşmış olacağız. 2022 ve 2023 yılı planlamamızla birlikte, tüm mahallelerimizi parke taşı ile buluşturmuş olacağız ve çamurdan kurtarmış olacağız. Sabırsızlanan vatandaşlarımız, muhtarlarımız var. Sabretsinler, sözümüz sözdür. Sözümüze ehemmiyet veriyoruz. Çünkü biz, Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil ediyoruz” dedi.

TANIŞ: HOŞAB MERKEZDE, EN AZ 300 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLECEĞİ BİR FABRİKAYI DAHA HAYATA GEÇİRMİŞ OLACAĞIZ

İlçeye kazandırdıkları hizmetlerden de bahseden Tanış, “Yine seçim döneminde bu meydanlarda, Gürpınar’da 5 yılda bin istihdam. Allah’a hamdolsun. Yeriyle birlikte, 15 milyon TL’ye mal olmuş ve kendi öz kaynağımızla yapmış olduğumuz istihdam fabrikamız, 2 aydır faaliyettedir ve 230 kardeşimiz şuanda çalışıyor. Yılsonuna kadar 600 sayısına ulaşmış olacağız. Bununla birlikte, Gürpınarlı bir kardeşimiz, kendi imkanlarıyla Çavuştepe’de ikinci bir fabrikayı kuruyor. 300 kardeşimizi de o çalıştıracak. Devamında, 2022 yılı içerisinde, inşallah Hoşab merkezde, en az 300 kişinin istihdam edileceği bir fabrikayı daha hayata geçirmiş olacağız. Bin demiştik, Allah’ın izniyle bin 200’e ve daha fazlasına çıkacağız. Seçim vaadi demişlerdi. İnşallah bunun açılışına da siz değerli büyüklerimizle, kardeşlerimizle katılacağız. Hobaş’ta seçim döneminde, bir kentsel dönüşüm başlatacağımızın müjdesini vermiştik. Yine seçim vaadi demişlerdi. Birinci etabını şuanda bitirmek üzereyiz. Tekstil fabrikamızla birlikte, aynı gün, oranında birinci etabın açılışını yapacağız ve Gürpınar’daki esnafımızın hizmetine sunmuş olacağız. Aynı zamanda buradaki öğretmenlerimize bir barınak haline de getireceğiz. 1+1 ve 2+1 dairelerimiz de var. Öğretmenlerimiz artık Van’a gidip gelmek zorunda kalmayacaklar” diye konuştu.

Yılsonuna kadar 1 adet 250 kişilik spor salonu, 1 adet gençlik merkezi, 5 adet semt sahasını tamamlayarak hizmete alacaklarını müjdeleyen Başkan Tanış, “Milletvekillerimiz ve il başkanımızın girişimle, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız toplantı sonucunda, Spor Toto reklam bedeli olmak üzere, yaptığımız protokolle ilçemize spor tesisleri kazandırdık. Onları da kısa sürede gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. 1 adet 250 kişilik spor salonu, 1 adet gençlik merkezi, 5 adet semt sahasını bu yıl, gençlerimizin kullanımına sunmuş olacağız. Gürpınar’da başarılı sporcular çıkıyor. Bu tesislerde onlara bir nebze destek verecek. Karete Dünya Şampiyonası’nda Türkiye birinciliğini ve ikinciliğini elde eden genç kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. 19 Eylül’de dünya çapında Türkiye’yi Gürpınarlılar temsil edecek. Dualarınızı da bekliyoruz. Sadece köylerimiz, mahallelerimiz değil, Gürpınar merkezine de önem verdik. Ciddi bir proje yaptık. Prestij cadde ve sokaklarımızı yeniliyoruz. İhalesi yapıldı. Firmamız çalışmalarına başladı. İnşallah bu yıl sonuna kadar prestij caddemizi, okullar bölgesi, hastane bölgesinden merkeze, merkezdeki Milli Egemenlik ve Cumhuriyet Caddelerimizi yeniliyoruz. Ağaçlandırıyoruz, ışıklandırıyoruz. Aynı zamanda 6 sokağımızı da kültür ve sanat sokağı haline getiriyoruz. Şimdiden güzel Gürpınar’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

TANIŞ: BU YATIRIMLARIN GELMESİNDE BİRİMCİ DESTEKÇİMİZ, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR

Başkan Tanış, konuşmasının devamında, “Biz milletimizle yürüyoruz, milletimizden fikir alıyoruz ve aziz Gürpınarlılarla omuz omuza yürüyoruz. Milletin ne olduğunu, liderimizden biliyoruz. Onlar milletin ne olduğunu bilmiyor. Ama biz onlara bunu da öğreteceğiz. Bu yatırımları da gezmelerini tavsiye ediyoruz. Bu yatırımların gelmesinde emeği geçen, değerli büyüklerimiz var. Bu yatırımların gelmesinde birimci destekçimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yine kıymetli bakanlarımızdır. Ankara’ya her gittiğimizde bize eşlik eden, sorunlarımızı bizimle birlikte anlatan, bizlerle beraber, Gürpınar’ın kavgasını yapan, kıymetli il başkanımız, milletvekilimiz Abdulahat Arvas bey ve bugün burada olamayan Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bütün ak belediyeler omuz omuza çalışıyor, üretiyor. Bunun farkını da milletimiz görüyor” diye konuştu.

TÜRKMENOĞLU: BELEDİYELER GELEN KAYNAKLARI ÇOK İYİ KULLANMAK ZORUNDADIR

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, ise alınan araçların hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Gürpınar, yüzölçümü itibariyle birçok ilimizden büyüktür. Gürpınar’da 79 tane mahallemiz var. Ama mahallenin ötesinde, 80 tane de mezramız var. Gürpınar’da merkezin dışında 160 tane yerleşim yeri var. Geniş bir coğrafyaya yayılmış ve tarımı, hayvancılığı ön planda olan, yaylarıyla, meralarıyla, güzellikleriyle, tarihi dokusuyla, ender, güzel ilçelerimizden birisidir. Bu köylerimizde, muhtarlarımız devletin temsilcileri olarak hizmet ediyorlar. Burada çok güzel bir kaynaşma var. Belediye ile halk birbiriyle kucaklaşıyor. Belediye, Cumhuriyet’in kurulduğu tarihten itibaren, her siyasi partinin kendine göre bir yer politikası var. AK Parti’nin de yerel politikası, 2023 giden yolda ‘memleket işi, gönül işidir’ sloganıyla yola çıkmış, insanların gönlüne dokunmaktadır. Van’da Ak belediyecilikle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimlerden gelen kaynağın, her bir kuruşunu Gürpınar halkının refahı, huzuru ve mutluluğu için harcıyoruz. Buna bir kere sizin emin olmanız lazım. Bizden önceki belediyenin sadece bir kalemde, sizin için bu belediyeye gelen 5 katrilyon parayı, başka bir ilçeye gönderdiler. Bir belediye başkanı seçtiğiniz zaman, onun emin kişi olduğuna dikkat edin. Belediyeler gelen kaynakları çok iyi kullanmak zorundadır. Bunun takibini de sizler yapacaksınız” ifadelerini kullandı. ARVAS: GÜRPINAR COĞRAFİ KONUM İTİBARİYLE, VAN’IN EN BÜYÜK İLÇELERİNDEN BİRİDİR AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Gürpınar’da söz verilen hizmetlerin bir bir hizmete alındığını belirterek, “Eğer halkımız AK Parti’yi tercih etmeseydi, eğer 2019 seçimlerinde tercihlerini Ak Parti’den yana kullanmasaydılar, Gürpınar belki bu hizmetlere mahrum kalacaktı. Siz doğrusunu yaptınız ve Ak Parti’yi seçtiniz. Belediye başkanımızda bütün hizmetleri birer birer ilçeye kazandırıyor. Her alanda hizmetler var. Halkımızın memnuniyeti var. Eksiklerimiz ve yıllardır biriken sorunlarımız da var. Ama peyderpey, sorunlarımız da çözüm buluyor. Çözüme kavuşan sorunları da görünce, bizde halkımızla beraber, memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Ak Parti’nin 20 yıldır ülkemize kazandırdığı birçok şey var. Eğitimden, sağlıktan, ulaşımdan, her alanda hizmetleri inkâr edilemeyecek şekilde ortada ve barizdir. Gürpınar coğrafi konum itibariyle, Van’ın en büyük ilçelerinden biridir. Norduz koyunun bulunduğu bölge, tarım ve hayvancılığın çok yapıldığı bir bölgedir. Terörle birlikte yaylarımız kapandı ve hayvan sayımızda bir azalma oldu. Ama hamdolsun küçükbaş hayvan sayısında ilimiz yine birinci sırada yer alıyor. Tekrar ayağa kalmak için, yayla yasaklarımız kalktı. Birileri memlekete hizmet gelmesin diye, iftira atabilirler, çamur atabilirler, haksızlık yapabilirler, ama milletimizin feraseti, şuuru, milletimizin istikrarlı duruşu, Ak Parti’ye olan güvenleri, milletimizi inşallah hiçbir zaman umutsuzluğa sevk etmeyecektir” dedi.

ARVAS: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ, KAYYUMLARIMIZ CİDDİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYORLAR

Artık kara günlerin geride kaldığını belirten Arvas, “Biz tekrar bu topraklarda kardeşliği inşa etmek için, huzur ve güvenin gelmesi için, bu topraklarda zaferin, bayrağın, devletin, milletin, inancın, ezanın susmaması için, zarar görmemesi için malımızla, canımızla, her yönümüzle mücadelemizi sonuna kadar vermek zorundayız. Umut ediyoruz ki güzel günler gelecek. Belediye başkanlarımız, kayyumlarımız ciddi şekilde çalışıyorlar. Van’ın geneli inşaat alanına çevrilmiş. Neden önceki zihniyet bunu yapmıyordu? Önceki zihniyetin derdi millet değildi. Derdi gençlerin huzuru değil ki. Gençler birbirine düşsün, asker ölsün, polis olsun, kurucular ölsün, vatandaş ölsün, muhtarlar ölsün diye birilerinin maşacılığını yapan bir zihniyetin son kalıntıları, bitmek üzere ve onlarda bitecek. Biz bu memleketin sahipleriyiz. Hiç kimse bizi kendi yurdumuzda defedemez. Hiç kimse bizim yurdumuzda, bize zulüm etmemeli. Biz kardeşçe, el ele vererek, devlette bizim, millette bizim, belediye de bizim, hükümette bizim, bütün imkânlarla milletimize hizmet etmek için seferberlik ilan etmemiz lazım. Bu hizmeti Gürpınar’a kazandıran başkan ve ekibine tebrik ediyorum. Gürpınar’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.