Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
10°C
Van
10°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Açık
14°C

Amaç; farkındalık oluşturmak

Van’ın İpekyolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle ‘Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Yürüyüş her yaştan katılımcı önce Van Müzesini gezdi ardından Van Kalesi zirvesine yürüyüş yapıldı.

Amaç; farkındalık oluşturmak

Yürüyüşle Spor zirveye taşındı
Her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde ülke çapında düzenlenen ‘ Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri’ bu yıl Van’da İpekyolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirildi. Katılımcıların Van Müzesi gezisi sonrasında Van Kalesi zirvesine yapılan yürüyüşe, 7’ den 70’e kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı. Van Kalesi yerleşkesinde toplanan vatandaşlar, Müze gezisi sonrası sağlıklı yaşam yürüyüşünün startını verdi.
Fazla kilo ya da aşırı kilo kaybının ve bunların oluşturacağı hastalıkları önlemek ve sağlıklı bir yaşam için sporun insan yaşamı üzerinde önemli olduğunu belirten İpekyolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Celal Güneş, toplumda farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirti. Van’da spora erişemeyen vatandaşlara sporun her vatandaşın hakkı olduğu düşüncesi ve sosyal devletin yerel tezahürü olan sosyal Belediyecilik düsturuyla gerçekleştirdiklerini ve sporu şehrimizin kültürü haline getirme gayretimiz, yeni projelerle ivme kazanarak devam edeceğini de sözlerine ekleyen Güneş, “organizasyonun yapılmasındaki desteklerinden dolayı İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’a tüm katılımcılara ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
Yoğun katılımın olduğu yürüyüş, Van Kalesi zirvesinde türküler eşliğinde halaylar çekilerek sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.