Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

BAŞKAN AKMAN’DAN, ‘MUHTARLARLA İSTİŞARE’ TOPLANTISI

Şeffaf belediyecilik anlayışıyla her yıl periyodik olarak ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısı düzenleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yerel yönetimlerde hesap verebilirliğin, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

BAŞKAN AKMAN’DAN, ‘MUHTARLARLA İSTİŞARE’ TOPLANTISI

Görevde bulunduğu 3 yıllık sürede hayata geçirdiği mega projelerini anlatmak ve 2022 yılı iş sezonunda mahallelerin öncelikleri doğrultusunda çalışma programı belirlemek amacıyla düzenlenen ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısı 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bulunan Altın Palas Vip Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya; Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın yanı sıra AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ile Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, İlbank Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Türkmen, Tuşba Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

ARVAS, ‘TEKSTİL OSB’DE 10 İLE 15 BİN ARASINDA GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK’

Yapılan istişare toplantısında bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, bölgede iş ve istihdam oluşturmak için gösterdikleri mücadele hakkında bilgi verdi. Gösterilen büyük çabalar neticesinde Van’da kurulan Tekstil Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların üretime geçilmesiyle birlikte 10 bin ile 15 bin arasında gencin istihdam edileceğini vurgulayan Arvas, “Bu çok önemli bir gelişmedir. Sizler, bizi desteklediğiniz müddetçe, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında yürüdünüz müddetçe sizlere yatırım olarak, kardeşlik olarak ve huzur olarak mutlaka geri dönecektir” şeklinde konuştu.

GÜLAÇAR, ‘ABD VE İŞBİRLİKÇİLERİ TÜRKİYE’YE KARŞI EKONOMİK SAVAŞ AÇMIŞ’

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise ülke olarak ekonomi alanında büyük bir savaş verdiklerini kaydetti. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminde istedikleri başarıyı elde edemeyen dış güçler ile işbirlikçilerinin o günden sonra Türkiye’ye karşı bir ekonomik savaş açtıklarını vurgulayan Gülaçar, “Bu ülke AK Parti dönemi ile birlikte hak ettiği hizmetlere kavuştu. Ama şimdi ne diyorlar, biliyor musunuz? Eğer biz milletin cebine dokunursak, milletin mutfağında yangın çıkarırsak, market fiyatlarını yükseltirsek bu millet Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçer. Bizler de bu memleketi 20 yıl öncesi gibi istediğimiz gibi kullanırız diyorlar. Buna müsaade etmemeliyiz. Millet olarak tüm bu oyunları ve tuzakları görmemiz lazım. Hep birlikte dış güçler ile işbirlikçilerinin hesabını boşa çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.

ÇELİKEL, ‘YER ALTI SU KAYNAKLARIMIZ HIZLA TÜKENİYOR’

Son yıllarda yaşanan kuraklığa dikkat çeken Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ise açtıkları birçok içme suyu sondaj kuyusunun kısa süre sonra kuruduğunu dile getirdi. Çelikel, “Daha önce 20-30 metre açtığımız kuyuda su çıkarken, şimdi zaman zaman 120 metrelik açtıktan sonra ancak su çıkıyor. Açılan birçok kuyu ise kısa bir süre sonra kuruduğuna şahit oluyoruz. Yaşanan kuraklık ile birlikte yer altı su kaynaklarımız hızla tükeniyor” diye belirtti

Tuşba Kaymakamı Furkan Duman ise yaptığı konuşmada; Van’ın Büyükşehir Belediye statüsüne kavuşması ile birlikte daha önce il özel idaresi ve köylere hizmet götürme birliği tarafından kırsal mahallelere götürülen hizmetlerin tamamını artık Büyükşehir Belediyesi ile Tuşba Belediyesi tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Mahallelerimiz devamlı gezerek muhtarlarımızla istişare halindeyiz. Tuşba Belediyemizin mahallelerimizde çok güzel işler yaptığına şahit oluyoruz” dedi.

BAŞKAN AKMAN, ‘HALKIMIZIN DESTEK VE DUALARIYLA BÜYÜK HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise yeni bir yıla büyük bir heyecan ve yeni umutlarla girdiklerini belirti. Hem görev süresince yaptıkları hizmetleri değerlendirmek hem de gelecek iş sezonun da mahallelerin ve ilçenin önceliklerini belirlemek için düzenledikleri ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantılarını artık geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Akman, “Tevazu, samimiyet ve gayretle çıktığımız bu hizmet yolculuğunda; sizlerin destekleri ve Tuşbalıların dualarıyla 3 yıllık süreçte hem kırsal mahallelerimiz de hem de merkez mahallelerimizde büyük hizmetler gerçekleştirdik” dedi

BAŞKAN AKMAN, ‘SÖYLEMLERİMİZİ İCRAATLA TAÇLANDIRDIK’

Göreve geldiği ilk gün; ‘Tuşba’yı ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz’ dediklerini hatırlatan Başkan Akman, “Allah’a şükürler olsun ki bu söylemlerimizi icraatla taçlandırdık. Ekip ruhu ile sizlerle birlikte hareket ettik ve bu anlayışı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Rabbim sizlerle birlikte çıkmış olduğumuz bu kutlu yolculukta güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKMAN, ‘BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA VARSA BAŞARI DA VARDIR’

‘Bir şehirde birlik, beraberlik ve dayanışma varsa o şehirde huzur vardır. O şehirde başarı da vardır’ diyen Başkan Akman, bu nedenle muhtarların görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Başkan Akman, “Sizler hem devleti hem de milleti temsil gibi önemli bir görevi yürütmektesiniz. Devletin halka görünen güler yüzü ve şefkatli elisiniz. Özetle demokrasimizin vazgeçilmez yapı taşlarısınız. Bu açıdan, devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde size, vatandaş devlete ulaşmak istediğinde yine size müracaatta bulunuyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız sizleri devletin çok önemli temsilcisi olarak görüyor” şeklinde konuştu.

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Türkmen’in de birer selamlama konuşması yaptığı toplantıda; Başkan Akman, daha sonra görevde bulunduğu 3 yıllık süre içerisinde Tuşba ve Tuşbalılara kazandırdığı mega projelerin yer aldığı bir sunum yaptı. Toplantı verilen öğle yemeği ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.