Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
17°C
Van
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Başkan Say, Edremit’te 2 Buçuk Yılda Yaptığı Çalışmaları Anlattı

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 2 buçuk yıl süre zarfında Edremit ilçesinde yaptıkları çalışmaları basın mensupları ile değerlendirdi.

Başkan Say, Edremit’te 2 Buçuk Yılda Yaptığı Çalışmaları Anlattı

Basınla kahvaltı programında bir araya gelen, 3 saatlik bir zaman diliminde Edremit için yapılan çalışmaları tek tek sıralayan, ayrıntıları ile bilgiler veren, bu konuda basın mensuplarının görüş ve fikirlerine de başvuran Başkan İsmail Say, bir turizm ilçesi Edremit’i hak ettiği noktaya getirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

2019 yılında yerel yatırımların olmadığı bir belediyeyi devraldıklarını belirten Başkan Say, sadece sahil bancı çalışmasının yarısının yapıldığını değinerek, bu çalışmanın da bugün kredilerini ödediklerini ifade etti.

130 Bini aşkın bir nüfusa sahip olan Edremit’in, altyapısının bugüne kadar olmadığını belirten Say, “Biz Edremit’te sadece vitrine çalışmadık. Herhangi bir seçim kaygımız da yok. Görev aldığımız süreç çerçevesinde Edremit için ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret göstereceğiz. Edremit bizim dönemimizde altyapı ile tanıştı. Edremit’te sosyal belediyeciliğe ağırlık verdik. Edremit tarihinde ilk kez bu kadar yol açıldı. Bölgenin yapısına uygun projeleri hayata geçirmeye özen gösterdik. Edremit’i tamamen turizm odaklı ilçe haline getirmeyi amaçlıyoruz. 2 buçuk yıl süre zarfında Edremit’te proje destekleri ve kendi bütçemizle 250 Milyona yakın yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreç çerçevesinde hayata geçirmeyi planladığımız projelerle Edremit hak ettiği değeri kazanacaktır” dedi.

Yalanın alıcısının çok olduğu bir dönem…

Sosyal medyaya yapılan eleştiri, bilgi kirliliği ve karalama kampanyalarına da değinen Başkan Say, “Biz sosyal medya üzerinde ayar verilen bir belediye değiliz. Maalesef yalanın alıcısının çok olduğu bir dönemden geçiyoruz. Edremit için yapılacak tüm çalışmaları halkla istişare ederek gerçekleştiriyoruz. Her hafta farklı mahallelerde muhtarlarla, halkla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Biz kalıcı yatırımlar yapmanın gayreti içerisindeyiz. Sahil bandında eksik olan konular hakkında da vatandaşların bilgisine, isteklerine başvurduk. Bu doğrultudan hareketle yeni çalışmalar yapacağız. Başka illerin sahil bandında ihtiyaç doğrultusunda cafe, wc ve benzeri gibi çalışmalar yapılırken güzel karşılanıyor, ama konu Van Edremit olunca kıyametler kopuyor. Bunu anlamakta da mümkün değil. Biz yaptığımız çalışmalar da tam aksine sahili vatandaşın kullanımına açıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeşil bir Edremit’i korumaya çalışıyoruz

Görsel fotoğraflarla da yeşilini ıspatlamış, görüntü itibariyle cezbedici bir konumda bulunan Edremit’in yeşilini korumaya yönelik önümüzdeki Ekim ayında yapılacak meclis çalışmalarında bunu nihai bir neticeye kavuşturmak istediklerini belirten Başkan Say, “Edremit ilçesinin arazi yapısı biraz farklı. Mülkiyetin çoğu vatandaşın bizzat kendisine ait. Dolayısıyla yapılaşma da farklı konumlar ortaya çıkıyor. Bizler de bu yapılaşmaların belli bir seviyede olmasına yönelik adımlar atacağız. Bizden önce yapılan bir imar var. Bu imarı biz yapmadık.  Bu sıkıntı bugün önümüze çıkıyor. Tüm amacımız Edremit’in güzel yeşilini muhafaza etmektir” dedi. Başkan Say, yaptığı konuşmanın ardından slayt sunumla Edremit ilçesinde bugüne kadar yapılan çalışmaları görselleri ile paylaştı. Toplantı son olarak soru-cevap şeklinde sonlandı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.