Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Çiftçilerden büyük ilgi gören projenin süresi 1 yıl uzatıldı

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesinin Süresi 1 Yıl Uzatıldı

Çiftçilerden büyük ilgi gören projenin süresi 1 yıl uzatıldı

Van Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa uyguladığı “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinin protokolü Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından imzalanarak süresi 1 yıl daha uzatıldı.

Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından protokolü geçen yıl imzalanan proje çiftçilerden büyük ilgi gördü. Vali Bilmez, projenin uygulama tarihinin 12.10.2022 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Proje kapsamında geçen yıldan buyana il ve ilçelerde kurulan komisyonun uygun gördüğü bin 280 çiftçi projeden yararlanmak için valiliğimize müracaat etti. 900 çiftçimizin projeleri uygun görüldü. Şuana kadar 117 çiftçimize toplam 14 milyon 300 bin TL kredi kullandırıldı. 11 bin 500 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşti. Bu projeden yararlanmak için her hangi bir kota ve bir sınırlamamız yok. Şartları tutan herkes bu projeden faydalanabilir. Çok önemli bir fırsat ve güzel bir destek. Vatandaşımız 100 bin liralık hayvan alımı için faizsiz kredi kullanmakta. İsterse 50 bin TL daha düşük faizli kredi de kullanabilir. Bir yıl geri ödemesiz, 7 yıl içinde geri ödenecek bir kredi. Vatandaşlarımızın da bu anlamda ciddi bir ilgisi var. Köyüne dönmek için neden arayan çiftimize bu proje can simidi oldu. Bu projede emeği olan her kurum, kuruluş ve kişiye en önemlisi bu projeye ilgi duyan Van halkına teşekkür ediyorum” dedi.

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesiyle; küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletmelerin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.