Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Doğa gezisine yoğun ilgi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş’ın Altınsaç Mahallesi’nde bulunan Aziz Thomas Manastırı’na doğa gezisi ve fotoğraf etkinliği düzenledi. Etkinlik yamaç paraşütü ile renkli görüntülere sahne oldu.

Doğa gezisine yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda ikincisi düzenlenen doğa gezisi ve fotoğraf etkinliği doğaseverlerden yoğun ilgi gördü. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, doğa ve tarihin Van Gölüyle buluştuğu eşsiz noktalardan biri olan Altınsaç Mahallesi’ndeki Aziz Thomas Manastırı’na gerçekleştirildi. Yamaç paraşütü de gerçekleştirilen etkinliğe 210 doğasever ve vatandaş katıldı. Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla ücretsiz olarak alınan doğaseverler Altınsaç Mahallesi’ne geldi. Buradaki ikramların ardından hazırlıklarını tamamlayan katılımcılar, yaklaşık 2 kilometrelik dağ tırmanışı gerçekleştirdi. Zorlu bir tırmanışın ardından Aziz Thomas Manastırı’nın bulunduğu tepeye ulaşan doğaseverlere burada semaver çayı ikram edildi.

Daha önce birçok doğa gezisine katıldığını belirten İnan Bozkar, “Van Büyükşehir Belediyesinin böyle bir çalışma yapması çok güzel, insanları doğa ve tarihle buluşturması çok anlamlı. İlimizde yer alan sanat tarihi değeri olan önemli yapıların tanıtılması gerekiyor. Özellikle öğrencilerin buraları gezme fırsatı olmuyordu. Bu etkinlik onlar için de şans oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“İLK DEFA BURALARA GELME ŞANSIM OLDU”

Yapılan etkinliği çok beğendiğini belirten doğasever Ayşe Arslanbaş, “Etkinlik çok güzel. Muhteşem bir doğa eşliğinde trekking yaptık. İlk defa buralara gelme şansım oldu. Her şey çok güzel bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu belirten Şevval Bilici ise “Buraya Van Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda geldik. Çok güzel bir etkinlik doğayla iç içe olan buradaki tarihi manastırı görme şansımız oldu. Stresten uzak güzel bir gün geçirdik. Her şey için teşekkür ediyoruz” dedi. 

Doğa ve tarihin Van Gölüyle eşsiz buluşmasına şahitlik eden katılımcılar, bol bol fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştirdi. Tırmanışın ardından katılımcılara yemek ikramı da yapıldı.

Gevaş’ın Altınsaç Mahallesi’nde bulunan Aziz Thomas Manastırı’na doğa gezisi ve fotoğraf etkinliği düzenledik. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik yamaç paraşütü ile renkli görüntülere sahne oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.