Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Eğitimde ‘Parmakizi’ Zamanı

Öğrencisini en güzel ve donanımlı yetiştirmek isteyenler için büyük bir fırsat. Özel Van Parmakizi Anaokulu Van’da hizmet veremeye başladı.

Eğitimde ‘Parmakizi’ Zamanı

Özel Van Parmakizi Anaokulu Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla eğitim-öğretime açıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Van Valisi  Mehmet Emin Bilmez, çocukların anaokulu çağında şekillendiğini belirterek “Çocuklarımızın artık anaokulu çağından önce şekillendiğini biliyoruz. Onun için ilkokul, ortaokul ve lise gibi en az onun kadar okul öncesi eğitime de önem vermemiz gerekiyor. Devletimiz, hükümetimiz bu konuda ciddi bir seferberlik başlatmış durumda. Sadece devletle bu iş bitmiyor, özel sektörün de bu sahada elini taşın altına sokması gerekiyor” diyerek anaokulların önemine değindi.

Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’in katılımıyla gerçekleşen anaokulu açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Anaokulunun eğitimde çok önemli bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Bilmez, “Çocukların kişilikleri o dönemde oturuyor. Okul öncesi eğitime bizim önem vermemiz gerekiyor. Bu konuda devletimiz tarafından ciddi bir seferberlik başlatılmış. Şu an ilimizde 45 adet müstakil devlet tarafından işletilen anaokulu mevcut. 5’inin de inşaatı devam etmekte. Özel sektör de bu anlamda elini taşın altına koymalı. Bu anaokulu inşallah hem kentimiz, hem çocuklarımız, hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur. Biz, çağdaş birey olabilmiş, dünyayla yarışabilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek zorundayız. Dünyaya entegre olamamış, birey olamamış, feodal yapı içinde kişilik bulmaya çalışan bir gençlik değil, kendi öz benliğine güvenen ama ait olduğu toplumun, devletin gururunu da yaşayan gençlere ihtiyacımız var.  Bu tür okullara ciddi ihtiyacımız var. Bunlar annenin yerini alan değil, çocuğun yetişmesinde anneye ciddi katkı sunan, destek veren kuruluşlardır.  Çocuklarımız ve Van ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye geçerek Özel Van Parmakizi Anaokulu hakkında önemi bilgiler aktaran okul Müdiresi Rukiye Hemedoğlu; “Sayın Valim-Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilim, Sayın Hanımefendi, Değerli Yöneticilerimiz, Kıymetli Misafirlerimiz, Parmakizi Ailesi ve Basınımızın Değerli Mensupları, öncelikle aylardır süren hummalı bir çalışma ile başardığımız bu güzel eserin açılışına geldiğiniz, bizlere destek verdiğiniz için şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum.

Mart 2021’de başladığımız çalışmalarımız, pandeminin en derin kısıtlamalarının ve sıkıntılarının yaşandığı günlerin ardından Yüce Mevla’nın yardımları ile nihayete ermiş oldu. Kurumsal bir okul olarak yola çıkmak için Doç. Dr. Mehmet Palancı’nın kurucusu olduğu ve ulusal bir marka olan Parmak İzi Anaokulu markasını ilimize kazandırmış olduk. Psikoloji-pedagoji tabanlı bir okul olarak yavrularımıza eğitim vermeye, onlara ev olmaya gayret ediyoruz.

Çünkü biliyoruz ki; Erken çocukluk dönemi olarak nitelendirdiğimiz 0-6 yaş arası süreç, çocuk gelişimi için en önemli evrelerden biri olarak değerlendirilir. Oyun çocuğun en büyük gereksinimi ve kendini en iyi ifade şekli olarak tanımlanır. Bu gereksinimi en iyi karşılayan kurum ise “anaokulları’’ dır. Anaokulları annenin yokluğunu gideren kurum olarak algılanmak yerine, anneye katkıda bulunan bir gelişim merkezi olarak tanımlanmalıdır.

Ayrıca anaokulu, ilkokula hazırlık süreci olmaktan çok ailenin dışındaki dünyaya açılan farklı bir kapı olarak düşünülmeli ki psiko-sosyal gelişiminin desteği de daha sağlıklı olabilsin.

Yapılan bilimsel çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocukların, okul başarısı ve okula devam oranında doğrudan olumlu etkilerini ortaya koymaktadır. Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek bireylerin sahip oldukları potansiyellerinin de tam olarak kullanmalarını destekleyici bir unsur sunar.

Çocukların gelişim özeliklerine dair yapılan araştırmalarda özellikle dil ve konuşma, iletişim, psiko-motor gelişim, bilişsel gelişim, duygusal gelişim ve yaratıcılık becerileri gibi alanlarda okul öncesi bir kurumu ziyaret eden çocukların daha ilerde olduğu, daha özgüvenle hareket ederek sosyal becerilerinin daha gelişkin olduğu kanıtlanmaktadır. Çocuklarımızın ihtiyaçlarına ve yaş özelliklerine uygun ortamları hazırlamaya, onlara uygun mekânlar tasarlamaya gayret ettik. Bu amaçla her dersliğin ve ders yapılan her bir atölye ve merkezin çocuklarımızın ruhuna uygun olmasını istedik. Bunlar için çalışmalarımızı yaptık. Bugün Özel Van Parmak İzi Anaokulumuzun açılışına teşrif eden Sayın Valimize, bizlerden desteklerini esirgemeyen Kıymetli Hanımefendiye, siz değerli konuklarımıza tekrar sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Parmakizi anaokulu Müdiresi Rukiye Hemedoğlu, “Bu vesile ile Parmakizi Anaokulları Kurucusu Doç. Dr. Mehmet Palancı’ ya, bugün açılış için aramızda bulunan Parmakizi Anaokulları Genel Müdürü Sayın Fatoş Noksan’a, kardeş okulumuz Bil Koleji yönetici ve çalışanlarına katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzda proje aşamasından bugüne kadar emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkürü bir borç biliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Açılış kurdelesi kesiminden sonra Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, okulu gezerek idarecilerden okulla ilgili bilgi aldı. Açılış programına Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve eşi Bilgin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Parmakizi Anaokulu Müdürü Rukiye Hemedoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.