Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Gürpınar’da iki önemli konu görüşüldü!

Gürpınar ilçesinde bu yıl yaşanan kuraklık ve sulama sisteminin iyileştirilmesi amacıyla “Kuraklık ve Su Kullanımı” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gürpınar’da iki önemli konu görüşüldü!

Toplantıya Kaymakam Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Ayhan Şahna, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, İlçe Emniyet Amir vekili Nizamettin Mutlu ve ilgili mahalle muhtarları katıldı.

Gürpınar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Zernek Barajından gelen tarımsal sulama suyunun daha verimli kullanılması hususunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Fatih Kayabaşı, tüm kurumların koordinasyon içerisinde olacağını ifade etti.

Sulama sistemi üzerindeki ana kanallarda denetimlerin arttırılacağını belirten Kaymakam Kayabaşı, “Amacımız suyun adaletli bir biçimde tüm mahallelerimize ulaşmasıdır. Bunun için gerekirse kolluk kuvvetlerimiz DSİ personellerine gerekli desteği verecektir. Bu anlamda ilçemizde verimli bir hasat sezonunun olması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise sulama suyunun tasarruflu kullanılması ve herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Sulama sisteminde yeni bir model üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Tanış, “kuraklık riskine karşı başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm hemşerilerimiz adına ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmaktadır. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yeni bir sulama sistemi üzerinde görüşüyoruz. Tüm muhtarlarımızın önerilerini dinleyerek kısa süre içerisinde nihai kararımızı açıklayacağız” dedi

Toplantıda muhtarların sorularını yanıtlayan Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Ayhan Şahna ise sulama sistemindeki aksaklıkların giderilmesi için sahada çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Küresel ısınma nedeniyle dünya genelinde bir kuraklık olduğunu belirten Şahna, “Mevcut Zernek Barajından gelen suyu verimli kullanmak zorundayız. Bunun için gerekirse personel artırımına giderek daha sıkı denetleme faaliyeti yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.