Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

İpekyolu Belediyesi’nden 15 yeni park

İpekyolu Belediyesi’nden 15 yeni park

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir İpekyolu için ilçe genelinde modern ve estetik 15 yeni parkın yapım çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs salgını sürecinde de hizmetlerine hız kesmeden devam eden İpekyolu Belediyesi, bu yıl ilçeye 15 yeni park kazandırarak, mevcut park sayısını 48 den 63’e çıkaracak. İlçedeki 170 bin Metrekare olan yeşil alan, yeni yapılacak 40 bin metrekarelik yeni alanlarla birlikte 210 bin metrekareye çıkarılacak.
*İpekyolu’nda imarda yeşil alan olan her yere bir park yapılacak*
Mevcut parkların yanında ilçeye yeni parklar kazandırma çalışmalarına hız katan İpekyolu Belediyesi, ilk etapta 15 parkın yapımını başlattı. Vatandaşların gezip dinlenebilecekleri, çocukların oyun oynayarak deşarj olacakları park ve yeşil alan miktarını arttırmada kararlı olduklarını belirten, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, park yapımlarının hızlandırılarak, biran önce tamamlanması talimatını verdi. Başkan V. Aslan, “Vatandaşlarımızın yaşam alanlarını genişletme amaçlı park ve yeşil alan miktarımızı arttırma çalışmalarımız sürüyor. İmar planında yeşil alan olarak gördüğümüz her yere park yapma kararlılığındayız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri şuan 15 yeni parkın yapımını sürdürüyor. Pek çok yeni konsept donatıyı yapısında bulunduracak parklarımızı inşallah en kısa sürede tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunma hedefindeyiz.” dedi.
*Parklar pek çok özelliği bir arada barındırıyor*
Yapımları devam eden yeni parklarda, pek çok yeni özelliğin bir arada bulunacağını belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, parkların bir an önce bitirilmesi için çalışmalarına hız kattıklarını belirttiler. Halilağa, selimbey, Buzhane, Hatuniye, Cevdetpaşa ve Hafıziye Mahallelerinde yapılacak parklarla, ilçeye 40 bin metrekare yeşil alan kazandırılması hedefleniyor. İçeriklerinde çocuk oyun alanları, koşu yolu, dış mekan spor aletleri, spor sahaları, engelsiz oyun aletleri ve dinlenme alanlarının yer alacağı park yapımlarının bunlarla sınırlı tutulmayacağı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.