Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
20°C
Van
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C
Pazar Açık
16°C
Pazartesi Açık
17°C

İPEKYOLU BELEDİYESİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Son günlerde sıkça gündeme gelen sokak köpeklerinin saldırı haberleri üzerine harekete geçen İpekyolu Belediyesi, ilçe merkezinin dışında ve farklı beslenme noktalarında 100 barınak yaparak yüzlerce sokak köpeğine sıcak yuva imkanı sağladı.

İPEKYOLU BELEDİYESİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sokaklarda başıboş gezen ve beslenme imkanı olmayan sokak hayvanlarını yerleşim alanı dışına sıcak yuvalarda hem düzenli bir şekilde beslenmelerini sağlıyor hem de insanlara zarar gelmesini önlüyor.
Belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri otel, lokanta, fırın restoran ve resmi kurum yemekhanelerinden her gün düzenli olarak topladığı yemek artıklarının israf olmasını önleyerek, sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı araçlarla her gün yüzlerce noktadan toplanan 1600 kg civarında atık yemeği ve bayat ekmeği, yüzlerce sokak hayvanı için beslenme kaynağı olarak kullanıyor.
Yerleşim alanı dışına kurulan ve her gün düzenli bir şekilde beslenme imkanı olan sokak hayvanlarının bakım etkinliğine ilçede bulunan gönüllü hayvan hakları dernekleri ve resmi kamu kuruluşunda görevli personeller de destek sağlıyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda can dostlarımıza sıcak yuvalar oluşturmanın gayreti içindeyiz. Bu bağlamda ilçe sınırlarımız içinde bulunan kırsal alanlarda sahipsiz sokak hayvanlarımız için ilk etapta 100 adet barınak yaptık. Sokak hayvanlarımız zorlu iklim şartlarında sıcak bir yuvaya kavuşarak daha sağlıklı yaşam alanlarına sahip oldu. İlerleyen zamanlarda bu sayı daha da artacak. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte, bir çok işletmeden topladığımız yemek artıklarını sokak hayvanlarını besleme faaliyetinde kullanıyoruz. Bu şekilde ilçe sınırlarımız içinde 500 ayrı noktaya beslenme noktaları kurduk. Zorlu kış şartlarında yerleşim alanları dışında bulunan Erçek Gölü, Sıhke Gölü ve Erek Dağı eteklerinde bulunan uzak noktalara da ekiplerimiz tarafından düzenli olarak mama, su, atık yemek ve bayat ekmek bırakılarak can dostlarımızın yanında oluyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.