Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Kent Zararları-na karşı mücadele sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Kent Zararları-na karşı mücadele sürüyor

Çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı Van Büyükşehir Belediye’sinin ilaçlama çalışmaları hızla devam ediyor. Van Gölü kıyısı başta olmak üzere kentteki bataklık ve sazlık alanlar, 7/24 aralıksız özel ekipman ve araçlarla taranıp ilaçlanıyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığının koordinasyonunda 30 araç, 50 çalışan ise açık alanlar düzenli olarak ULV, mistblower ve biocycle motorlarla ilaçlıyor. İlaçlamada, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor. İlaçlama çalışmaları Aralık ayına kadar devam edecek. Aralık’ta sonrada ekiplerin kışlak mücadelesi başlayacak. 

‘İLAÇLAMA ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR’

Erken alınan tedbirlerle sinekle mücadelede ciddi yol aldıklarını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, “Bu yıl erken alınan tedbirlerle larvaların önüne geçerek popülasyonun çoğalmasını önledik. Havaların çok sıcak olmasına rağmen kıyı şeridi ve bataklıklarda neredeyse sinek yok. Vatandaşlarımız esnafımız çalışmalardan oldukça memnun. Buna rağmen personellerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. Halkımıza sineksiz bir yıl geçirdik. 2022 yılın da da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.

‘BAŞARILI ÇALIŞMADAN DOLAYI SİNEKLER ÇOK AZ’

Yapılan ilaçlama çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren İsmail Abalı, “Bu yıl Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmasından dolayı sinekler çok az. Geçen yıllarda sinek çok vardı fakat bu yıl yok. Belediye bu yıl çok güzel bir çalışma yaptı. Bu çalışmalardan ekiplere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.