Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
15°C
Pazartesi Açık
15°C

Tam Kapanma Van’a yaradı

Van’da ‘Tam Kapanma’ sürecinde kontrol noktalarını denetleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, vaka sayılarında gözle görülür bir düşüşün olduğunu belirterek, özellikle tedbirlere sıkı bir şekilde uyulması gerektiğini dile getirdi.

Tam Kapanma Van’a yaradı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sabah saat 05.00’a kadar devam edecek tam kapanma kapsamında Van’da polis ve jandarma ekipleri, denetimlerini sıkılaştırdı. Vali Mehmet Emin Bilmez, şehir giriş-çıkışlarında görev yapan güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinin denetimlerine katılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki Gevaş Kaymakamı Hamit Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu ile birlikte, ilk olarak Edremit ilçesindeki polis uygulama noktası, ardından da Gevaş ilçesi Balaban Jandarma Kontrol Noktasını ziyaret etti. Yapılan kontrollerle ilgili güvenlik güçlerinden bilgi alan Vali Bilmez, durdurulan araçlarda sürücü ve yolcuların izin belgelerini kontrol etti. Vali Bilmez, burada ekiplerden bilgi aldıktan sonra, personele kendi elleriyle tatlı ikram etti.

‘Herkese büyük görev düşüyor”

Yapılan denetimlerle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Vali Bilmez, 17 günlük tam kapamanın amacına ulaşması için herkese büyük görev düştüğünü belirterek, bu anlamda başta şehir giriş ve çıkıları olmak üzere birçok noktada sıkı denetim yapıldığını söyledi. Vali Bilmez, “Polis ve jandarmamız denetimler yaparken, sağlık ekipleri de kontrollere katılıyor. Özellikle il dışından gelenlerin kendilerini izole etmesi konusunda uyarılar, yapılıp gerekli kayıtları yapılıyor. Ayrıca herhangi bir koronavirüs belirtisi durumunda hastaneye gitmeden Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturan kriz merkezinin aranması isteniyor. Bu durumlarda, sağlık ekipleri gidip o vatandaşımızın muayenesini evinde yapıyor, gerekiyorsa ilaç tedavisine başlıyor. Hatta hastaneye kaldırılması gerekiyorsa ambulansla hastaneye sevk ediyor. Bu kısıtlamalar başlayınca batı illerindeki hemşehrilerimiz bugün itibariyle ilimize ulaştılar. İlimizde ciddi bir nüfus artışı oldu. Onun için sağlık ekiplerimiz de geçişlerin fazla olduğu bu ilk günlerde burada görev yapacaklar. Jandarma ve polis ekiplerimiz de kentin değişik noktalarında 7-24 esasına göre görev yapmakta. Arama noktalarında, yapılan filyasyon çalışmalarında şimdiye kadar gerek pozitif gerekse temaslı 950 kişi tespit edildi. Bu kişiler yurtlarda izole edildi.” dedi.

“Aşıda her hangi bir sıkıntımız yok”

Aşı konusunda da açıklama yapan Vali Bilmez, “65 yaş üstü vatandaşlarda aşı oranımız yüzde 77, ama gerçekteki oranımız yüzde 95 civarındadır. Yaşlılarımızın bir kısmı sistem üzerinde bizde gözüküyor, ancak farklı illerde yaşıyor. Aşıda herhangi bir sıkıntımız yok. Sisteme düşen vatandaşlarımızın aşıları yapılmakta. Biz vatandaşlarımızdan sırası gelenin gidip aşı olmasını öneriyoruz. Bütün hastanelerimizde aşı yapılıyor. Aşı bizim en büyük silahımız. Yoğun bakımda bizim koronavirüs hastaları için ayrılan yatakların doluluk oranı yüzde 30’un altında. Hastanede yatan hasta sayısı itibariyle iyiyiz. Ama son haftalarda vaka sayılarımızda bir artış oldu. Bir haftadır da bir duraklama söz konusu. Dünden itibaren de gözle görülür bir düşüş görmekteyiz. Vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bugüne kadar tedbirlere uyarak pandemide başarı elde etmemize yardımcı olan Van halkına ve bu konuda büyük emek veren sağlık, polis ve jandarma ekiplerine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yasağın ilk gününde kentte yaşanan yoğunluğa da değinen Vali Mehmet Emin Bilmez, ilk gün sistemde yaşanan izin belgesi sıkıntısının giderileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.