Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK’TA HAYAT VERMEYE DEVAM EDİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi, son bir yılda sağlık alanında yaptığı çalışmalarla binlerce kişinin imdadına koştu. Ayrıca sokak hayvanları ve vektörle mücadele içinde yoğun mesai harcadı.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK’TA HAYAT VERMEYE DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında sağlık alanında hizmet vermeye devam ediyor. Yaşlı, hasta, engelli vatandaşlara verdiği ücretsiz sağlık hizmetinin yanı sıra sokak hayvanları ve vektörle mücadelede adından söz ettiren büyükşehir belediyesi taraflı tarafsız her kesimin takdirini topluyor.

2 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, fizyoterapist ve yaşlı bakım personelinden oluşan ekip “evde bakım ve evde sağlık hizmeti” veriyor. Bu yıl yürütülen çalışmalar ile birlikte her yıl binlerce hastaya evde sağlık hizmeti kapsamında yaklaşık 2 bin kişiye evde sağlık ve bakım hizmeti verildi.

FİZYOTERAPİ HİZMETİ İLE SAĞLIKLARINA KAVUŞTULAR

Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk defa evde bakım hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, vatandaşlara evde fizyoterapi hizmeti vermeye başladı. Dünyada en zor hastalık süreçleri arasında bulunan fizik tedavi hizmeti için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi “Evde Sağlık Hizmetleri” Vanlıların yüzünü güldürdü. Fizyoterapi hizmeti kapsamında 700 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi. Bu hastalardan birçoğu verilen hizmetten ötürü sağlıklarına kavuştu.

2 BİN 200 HASTAYA HASTA NAKİL HİZMETİ SAĞLANDI

Hastalığından dolayı sağlık kuruluşlarından sürekli tedavi olması gereken vatandaşlar için büyük önem taşıyan ulaşım sıkıntısı, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ücretsiz sağlanıyor. Hastaların talepleri doğrultusunda kayıt altına alınan hastalar tedavi günleri geldiğinde Büyükşehir Belediyesine ait özel donanımlı ambulanslarla evlerinden alınarak tedavi olduğu hastaneye götürülüyor. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise tekrar evlerine bırakılıyor. Yıl içinde 2 Bin 200 Hastaya hasta nakil hizmeti sağlandı.

3 BİN 581 ANNEYE BEBEK BAKIM SETİ HEDİYE EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yeni bebekleri olan ailelere çocuk bakım seti hediye etmeye devam ediyor. Hoş geldin bebek projesi kapsamında bir yılda 3 bin 581 bebeğe bakım seti hediye edildi.

20 BİN LİTRE İLAÇ İLE 500 HEKTAR ALAN İLAÇLANDI

Van Büyükşehir Belediyesi, hayvan sağlığının yanı sıra halk sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşıda mücadelesini aralıksız sürdürdü. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı son bir yıl içinde 500 hektar alan ilaçlandı. Kentteki bataklık ve sazlık alanlar, 7/24 Aralıksız 30 araç, 50 çalışan ile 20 Bin litre ilaç kullanarak tarandı.

PİRE SALGININA KARŞI 70 MAHALLE İLAÇLANDI

Küresel iklim değişikliği ve yağışların azalmasıyla oluşan kuraklık felaketi pire kabusunu da beraberinde getirdi. Yaz mevsiminde yaşanan kuraklık nedeniyle pire kabusunun yaşandığı mahallerde, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 70 mahalleyi pire salgınına karşı ilaçladı.

KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı etkin bir mücadele yürüten Büyükşehir Belediyesi, her alanda faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürdü. Bu kapsamda vatandaşlara düzenli olarak maske dağıtımı yapıldı. Yine salgınla mücadelede Kamu Kurumları, ibadethaneler, Eğitim Kurumları, İşletmeler ve halka açık alanlarda sürekli dezenfekte çalışmaları yapıldı. Van genelinde 5 Bin toplu taşıma araçta dezenfekte edildi.

ZOONOZ HASTALIKLARA KARŞI 28 BİN SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Yine il genelinde tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örnek oluşturacak bir çalışmanın startını Şubat ayında verdi. ‘Daha Sağlıklı İnsan İçin, Daha Sağlıklı Hayvan’ projesi kapsamında 13 ilçede sokak ve çoban köpekleri, ecinococus gronulosus parazitinin sebep olduğu hastalıklara karşı tedavi edildi. Zoonoz hastalıklara karşı 28 bin Sokak hayvanı tedavi edildi.

HAYVAN BAKIM MERKEZİNDE 7 BİN 892 SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve modern görüntüsüyle dikkati çeken Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sokak hayvanlarına şifa dağıtmaya devam etti. Bu yıl 7 bin 892 sokak hayvanı tedavi edilirken, 190 sokak hayvanı ise sahiplendirildi. Ayrıca dondurucu soğukların yaşandığı bölgelere sokak hayvanları için 120 kulübe bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi kentteki kırsal alanlar ile odak noktalarına sokak hayvanları için mama ve su bırakmaya devam ediyor. Yıl içinde 70.000 kilogram mama bırakılırken Veteriner hekimler tarafından hayvanların iç dış parazit aşıları da yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.