Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
10°C
Van
10°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Açık
14°C

Van Gölü için devreye alındı!

Van Gölü’nü kirlilikten kurtaracak Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla devreye alındı.

Van Gölü için devreye alındı!

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından 2018 yılında İskele Mahallesinde yapımına başlanan ‘Van Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ tamamlandı. Van’ın 50 yıllık arıtma ihtiyacını karşılayacak olan tesis aynı zamanda Van Gölü’nün kirlilikten de korunmasını sağlayacak. Türkiye’nin en iyi ve teknolojik tesislerinden biri olan ‘Van Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ yaklaşık 180 Milyon TL’ye mal oldu. 

112 dönüm arazi üzerine kurulan tesis, Van Gölü sempozyumu için Van’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen törenle su tutmaya başladı. 

Tesiste incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan tarafından detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda Tesis hakkında bilgi veren Kaplan, Van Gölünün tamamen kirlilikten kurtulacağını belirtti.

Açılış Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve davetliler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.