Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Van Otogarı Yenilendi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Şehirlerarası Otobüs Terminali daha modern ve güvenli hale getirildi.

Van Otogarı Yenilendi

Vatandaş odaklı belediyecilik hizmeti yürüten Büyükşehir Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde başlattığı yenileme çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarla vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek düzeye getirilen terminalde, modern sosyal tesis binası ve ilçe otogarının yanı sıra, ışıklandırma, oturma bankları, kafe, restoran, lokanta, terminal giriş-çıkışlarındaki güvenlik noktalarına X-Ray cihazlarının yerleştirilmesi ve terminal kampüsünün özel araç girişlerine kapatılması gibi yenilikler yapıldı. İşletme İştirakler Dairesi Başkanlığınca yapılan çalışmalarla daha modern ve konforlu hale getirilen Otobüs Terminali vatandaşlardan da tam not aldı.

“TERMİNALİMİZ DAHA İŞLEVSEL HALE GETİRİLDİ”

Daha önce burada vakit geçirebilecekleri bir alan olmadığını belirten Şevket Oral adlı vatandaş, “Otobüs terminalimiz daha önce çok iyi durumda değildi. Sosyal tesislerimiz depremlerde yıkılmıştı. Burada vakit geçirebileceğimiz ya da misafirlerimizi ağırlayacağımız bir alan yoktu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla gerek güvenlik gerek sosyal tesisleri, gerekse kafe restoran ve lokantaları ile terminalimiz daha işlevsel hale geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“TERMİNALİMİZ DAHA KONFORLU VE GÜVENLİ”

Yapılan çalışmalarla terminalin yolcuların ihtiyaçlarına cevap verecek niteliğe kavuşturulduğunu ifade eden Otobüs Firması İşletmecisi Murat Topçu ise “Burada yapılan çalışmalar, hem bizleri hem de yolcularımızı memnun etti. Yapılan düzenlemelerle terminalimiz daha güvenli ve konforlu hale geldi. Eskiden herkes istediği gibi terminale girebiliyordu. Şimdi giriş-çıkışlardaki güvenlik noktalarına X-Ray cihazları yerleştirildi. Buraya getirilen eşyalar cihazlardan geçiriliyor. Yolcularımız, otobüs saatine kadar burada ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve vakit geçirebilecekleri yeni alanlara kavuştu. Sayın Valimiz de sorunlarımız noktasında çok ilgilidirler. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Burada kafe işlettiğini belirten Volkan Özgül ise yapılan yeniliklerle buraların düzene girdiğini ifade ederek, “Daha önce buralar da yıkık ve eski binalar vardı. Belediyenin çalışmalarıyla burada yeni bir sosyal tesis ve ilçe otogarı yapıldı. Yapılan düzenlemeler buraya yeni bir ahenk getirdi. Bizler de burayı en iyi şekilde işletmek için çabalıyoruz. Burası bizim dışarıda görünen yüzümüzdür. İnsanlar da buradan memnun olduklarını ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

Kentte 2011 yılında yaşanan depremlerde hasar gören Van Şehirlerarası Otobüs Terminali Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatlarıyla yenilendi. Terminal kampüsünde yeni sosyal tesis ve ilçe otogarı binaları yapılarak, terminaldeki eksikler hızla giderildi.

Büyükşehir Belediyesi, ayrıca çevre yolunun hizmete girmesiyle birlikte yola entegre şekilde yapılması planlanan yeni otogar binası için de proje hazırladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.