Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
25°C
Van
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
20°C

Van TSO’dan eğitim yılı mesajı

Van TSO’dan eğitim yılı mesajı

Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim-öğretim yılıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Van TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan önemli bir eğitim yuvasıdır. Hayatın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim, hayat boyunca gösterilecek başarı, birer yetişkin olarak yaşanılacak hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkan sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Bu vesileyle; 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin yanı sıra eğitim alanında hizmet sunan Odamız üyeleri için verimli geçmesini temenni ederiz. Eğitim yılı ortalaması ve eğitim sıralamasında ne yazık ki son sıralarda yer alan İlimizin, eğitim geleceğinin daha parlak olması adına hep birlikte çaba göstermeli ve çalışmalıyız. Öğretmeninden velisine, kamu kurum kuruluşlarından meslek odalarına, STK’larından tüm kent dinamiklerine kadar ortak hareket etmeli ve eğitime olan değeri artırmalıyız. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu deklare etmek isteriz. Okulların açılmasıyla birlikte İlimizin önemli sorunlarından bir tanesi olan trafik sorununa da dikkat çekmekte fayda görmekteyiz. İlimizde her geçen gün trafiğe kayıtlı araç sayısının artması, alternatif yolların olmaması ve var olan yolların yetersiz kalması nedeniyle eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte daha da karmaşık bir hal alacağı herkesçe ön görülmektedir. Bu nokta; ilgili kurumların gerekli tedbirleri alması ve trafiği rahatlatacak yeni uygulamaları hayata geçirmesi en büyük beklentimiz ve talebimizdir. Ayrıca; başta okullar olmak üzere toplumun yoğun olduğu güzergahlarda, gerek sürücülerin gerekse yayaların daha dikkatli olmasını önemle belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.