Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Van’da Çanakkale Zaferi Coşkuyla Kutlandı

Van’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Van’da Çanakkale Zaferi Coşkuyla Kutlandı

İlk tören Bardakçı köyünde bulunan Zeve Şehitliği’ne çelenk bırakılmasıyla başladı.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini Vali Vekili Ahmet Tozlu, Garnizon Komutanlığı çelengini Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği çelengini de Hakan Kahraman şehitlik anıtına sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Vali Vekili Ahmet Tozlu şehitlik şeref defterinin imzalayarak konuşma yaptı.

Vali Vekili Tozlu, “Vatanımızın kurtuluşu yolunda en önemli kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü  anmanın büyük onurunu yaşamaktayız.

Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin bizim için ayrı bir önemi ve manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından  görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları; başlangıcı, gelişimi ve sonucu itibari ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir.

Türk Milleti istiklalini ve istikbalini engelleyen, bağımsızlık ülküsü ve şerefine saldıranlara karşı kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle her şart ve ortamda, dar ve kısıtlı imkanlar içerisinde inanç ve kararlılıkla tek vücut, tek yürek olarak şanlı tarihimizden aldığı ilham ve milli birliğimizin gücüyle kahramanca mücadele etmiş, topraklarımızda aklı ve gözü kalanları hayal kırıklığına uğratmış; kurtuluş destanımızı şehit ve gazilerimizin canı ve kanıyla yazmıştır.

Millet olarak vatanımızın kurtuluşu uğruna Çanakkale’de yek vücut olduğumuz birliktelik ruhunu, asrın felaketini yaşadığımız bu günlerde bir kez daha görmekteyiz. Ancak hep birlikte yasımızı tutup yine aynı ruhla yaralarımızı saracağız.

Acıyı yaşadığımız bu günlerde, düşüncelerime son verirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan sevgisi ile gözlerini kırpmadan canlarını feda eden silah arkadaşlarını, Zeve şehitlerimizi, bu güne kadar bu vatan için canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, depremde hayatını kaybeden hükmi şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun”dedi.

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlik anıtına karanfil bırakılmasıyla buradaki tören son buldu.

Van Devlet Tiyatrosu’nda devam eden program saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çanakkale Zaferi’nin video gösterimi sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşma Piyade Üsteğmen Mert Şahin tarafından yapıldı.

Sakarya şiirinin Azra Öksüz adlı öğrenci tarafından okunmasının ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Ahmet Tozlu tarafından verildi. Program orotoryo ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Daha sonra şehitler için Yukarı Norşin Camiinde mevlit okutulup cami avlusunda vatandaşlara çorba ve lokma ikramında bulunuldu.

Program Akköprü Mezarlığında Kuran tilaveti ve şehit kabirlerinin ziyaret edilip karanfil bırakılmasıyla tamamlandı.

Programa Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Kılıç, Vali Yardımcıları İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.