Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
28°C
Van
28°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C

VAN’DA EĞİTİM CAMİASINDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Van’ın Tuşba ilçesi İnci Kefali İlkokulu, öğrenci, öğretmenleri ve velileri, deprem bölgesine ulaştırmak üzere 3 kamyon temel ihtiyaçları karşılayabilecek malzeme gönderdi.

<strong>VAN’DA EĞİTİM CAMİASINDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM SEFERBERLİĞİ</strong>

Van’da, eğitim kurumları, öğrenciler ve veliler, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremden dolayı yaraları sarmak için yardım seferberliği başlattı.

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili birçok kurum, kuruluş kampanyalar başlatırken, Van’da da eğitim camiası kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı.

Tuşba ilçesi İnci Kefali İlkokulu başta olmak üzere, Şehit Murat Demirci AİHL, Kinyas Kartal İlkokulu/Ortaokulu, Süphan Anaokulu, Erdemkent İlkokulu/Ortaokulu, Eminpasa Anadolu Lisesi gibi eğitim kurumları deprem bölgesine yardım konusuna kayıtsız kalmadı.

Türkiye tek yürek oldu

Tüm Türkiye, yaşanan deprem dolayısıyla tek yürek olurken, yapılan yardımlarda hızla devam ediyor. Devlet tüm kurumlarıyla depremin yaralarını sarmak için mücadele ederken, halk ise ellerinden geldiği ölçüde bağış ve yardımda bulunmaya sürdürüyor.

Yakın tarihte büyük bir deprem felaketini geride bırakan Van ili, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan yıkıcı depremin yaralarını sarmak için dört koldan çalışırken, toplanan yardım malzemeleri tırlar halinde deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor.

Türk milleti, asrın felaketi olan Kahramanmaraş depreminde devletiyle el ele yaraları sarabilmek için 7’den 70’e müthiş bir dayanışma sergiledi. Deprem bölgesine yardım ve destekler artarak devam ediyor. 7’den 70’e herkes işin ucundan tuttu. Kimi para kimi battaniye yolladı. Kimi de yardım paketlerini sırtlayıp taşıdı.

Van’da birçok kurum ve kuruluş yardım kampanyaları yaparak, deprem bölgesine katkıda bulunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Van’da eğitim camiası öğrencisiyle, velisiyle, öğretmeniyle yardım seferberliğinde elinden gelen çabayı göstermeyi ihmal etmedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.