Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
19°C
Van
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C

VAN’DA İKİ KAVŞAĞIN İSMİ DEĞİŞTİ

Van Büyükşehir Belediyesi, yıllardır adres karışıklığına neden olan Mustafa Çohaz Kavşağı’nın ismini Soydan Kavşağı olarak tescilledi. Şerefiye Caddesi üzerinde yeni yapılan kavşağa ise ‘Mustafa Çohaz Kavşağı’ ismi verildi.

VAN’DA İKİ KAVŞAĞIN İSMİ DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi adres karmaşasına sebep olan ve halk arasında farklı isimlerle bilinen iki kavşağın ismini değiştirme kararı aldı. Bu kapsamda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme gelen kavşakların isim değişikliği oybirliği ile kabul edildi. Buna göre Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Mareşal Fevzi çakmak Caddesi’nin kesiştiği ‘Mustafa Çohaz Kavşağı’ olan yerin isminin ‘Soydan Kavşağı’ olarak değiştirilmesine karar verildi.

Ayrıca Ordu Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Şerefiye Caddesi, Garipler Sokak ve Astsubay Yolu Sokağı’nın kesiştiği ve son zamanlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern bir görüntüye kavuşturulan kavşağa ise 1984-1989 yılları arasında Van Belediye Başkanlığı görevini yürüten ‘Mustafa Çohaz’ ismi verildi.

Yapılan isim değişiklikleri vatandaşlarda memnuniyet oluştururken, adres bulma noktasında da kolaylık sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.