Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
°C
Van
°C
°C
°C
°C
°C

Van’da Salgınla Mücadele Ne Durumda?

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sönetçioğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri ve ilçe sağlık müdürleri ile bir araya gelerek, Covid – 19 salgını ile ilgili Van’da salgının seyri, aşılama, filyasyon çalışmaları ve alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar değerlendirildi.

Van’da Salgınla Mücadele Ne Durumda?

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Pandeminin halen devam ettiğine dikkat çekerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sünnetçioğlu, kademeli ve kontrollü normalleşme ile Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kuralları unutulmamasını ifade etti.

Sünnetçioğlu, “Bu noktada en önemli husus; hayatın olağan akışını virüse kaptırmayalım. Salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim; İlimizde aşılama kapsamında her hangi bir sıkıntı yaşanmamakta, vatandaşlarımızdan aşılama yapılıncaya kadar bireysel önlemleri gevşetmemelerini öneriyorum.

“Kronik rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka aşılanarak bağışıklı hale getirilmesi şart”

Prof. Dr. Sünnetçioğlu, kronik kalp hastalığı, diyaliz, kronik akciğer hastalığı, karaciğer bozukluğu, kronik tansiyon rahatsızlığı gibi hastalığı bulunan kişilerin risk grubu içerisine girdiğini belirterek, aşı sırası gelen vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın yayımladığı “Nasıl aşı olurum?” rehberine göre, Covid-19 aşısını olmak için ilk olarak e-Nabız hesabına giriş yapmaları gerektiğini belirtti.

Sünnetçioğlu, “Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına giriş sağlanarak Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği bulunmakta veya öncelikli gruplar arasında yer alanların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasıyla randevu alması ile aşılarını olabilirler. Aşılarınızı ihmal etmeyin! Bir can kaybı bile bizi çok üzüyor. Özellikle sıcak havaların başlaması ile vatandaşlarımız, yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.