Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Van’ın ‘Beyaz Saray’ı açıldı

Temel Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sanattan, spora, eğitimden kültürel aktivitelere kadar pek çok alanda hizmet anlayışına farklı bir bakış açısı kazandıran Van’ın İpekyolu Belediyesi, ‘İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’ni coşkulu ve geniş bir katılımla açtı.

Van’ın ‘Beyaz Saray’ı açıldı

Açılışa Sanat Galerisi’ni Van’a kazandıran İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcı Mehmet Göktepe, Belediye Başkan Yardımcıları, İpekyolu İlçe Kurum Müdürleri, Birim Müdürleri ve kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve piyano dinletisinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, sanata verdikleri her desteğin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Başkan V. Aslan; ‘Değerli çalışma arkadaşlarım hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün şehrimizin ilk kültür ve sanat faaliyetlerinin evi olacak böyle bir merkezi açmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim coğrafyamız çok güzel bir coğrafya, Van’ın insanı çok güzel insanlar burada sıkıntılı şeylerle değil, şehrimize ülkemize ve dünyaya yaptığımız kültürel sanatsal bilimsel ve ticari her türlü alanda katkılarla anılmak istiyoruz. Bunun için görevime başladığım ilk günden itibaren, okul çağından önceki çocuklarımızdan, okul çağındaki çocuklarımıza, hanımefendilere, beyefendilere ve yaşlılarımıza yönelik birçok proje gerçekleştirmeye çalıştık. ’dedi.

Van bundan böyle sanatla anılacak

Van şehrinin bundan böyle sanatla anılacağını kaydeden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Atatürk’ün dediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir toplumun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Ben bu şiarla buraları inşa etmek istedim, bu şiarla çalışma arkadaşlarımızla bu projeleri ürettik. Avrupa’daki şehirlerden ve kentlerden hiçbir farkı olmayan bir şehir yaratmaktı benim amacım. Yarım kalan işlerimiz var, inşallah dükkânların burayla uyumlu bir şekilde işlenmesiyle çok güzel bir yer olacak. Burası daha önce madde bağımlısı, problemli insanların yuvasıydı. Ancak bundan böyle Emniyet ve Zabıta Müdürlüğümüz personellerinin kontrolüyle burası cıvıl cıvıl bir yer olacak. Buraya akşam 17.00’dan sonra giremeyen insanlarımız, bundan böyle gecenin 12’ sinde 1’ inde 2’ sinde 3’ünde fotoğraf çekinmek, klasik müzik dinlemek için gelebilecekler. Van’da Eğitim Köşkleri, onlarca park yapımı başlattık, 106 tane sokağımızı aynı sanat sokağı gibi yenileyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik Kapalı Spor Merkezleri yaptık. Bunların hepsi gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın kısacası tüm vatandaşlarımızın hayatına dokunabilecek projeler. Ancak tüm bu projeler arasında en çok hangisini sevdim derseniz ‘Sahil Bandı Projesi’ derim. Sahil bandı buradan iddia ediyorum Van için gelmiş geçmiş en nitelikli ve kaliteli proje. Bu proje ile 2 milyon metrekarelik bir alanı şehrimize kazandırdık. Sizden rica ediyorum lütfen bu başlatılan projelere sahip çıkın. Bunlar sizin için çocuklarımız için gençlerimiz için şehrimiz için çok kıymetli projeler. Bunları yapmakta herhangi bir beklentimiz yok, biz siyasetçi değiliz biz devlet adamıyız,  ben Mülki İdare Amiri olarak tüm kalbimle, tüm samimiyetimle, vicdanımla yapmaya çalıştım. Ben bütün bu yapılan hizmetlerde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, müdürlerime, Başkan Yardımcılarıma ve siz değerli kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, gecemize katıldığınız için hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Sanat Galerisi Sanat Sokağı ile bir bütünlük oluşturacak

Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokağı üzerinde kısa bir süre önce yapımına başlanan Sanat Galerisi’nin üzerinde bulunduğu Sanat Sokağı’da adına yakışır şekilde yeniden dizayn edildi. Van’da bir ilk olma özelliğindeki Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı’nın, herkese kendini iyi hissettirecek sanatsal çalışmalara imza atması hedeflenerek yapılmış. Sanatsal figür ve temaların ön planda tutulduğu Sanat Galerisi, sanatsal aktivitelerin kolaylıkla yapılabileceği pek çok özelliği bir arada bulunduruyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.