Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

‘Yüzen Otel’ de çalışmalar sürüyor

Van Gölü’nü turizm ve mesleki eğitimin yeni rotası haline getirecek, SOGEP kapsamında DAKA desteğiyle Yüzen Otel olarak hayata geçirilecek olan feribotta çalışmalar devam ediyor.

‘Yüzen Otel’ de çalışmalar sürüyor

Yıllarca Van-Tatvan arasında yük taşımacılığı yaptıktan sonra atıl durumda olan feribot, Edremit Belediyesi’nin projesiyle yüzen otele dönüştürülüyor. DAKA desteğiyle yüzen otele dönüştürülecek olan feribotta, çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ederken, çalışmaların yüzde 50’sinin tamamlandığı öğrenildi. Bin 680 ton ağırlığında, 82 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olan Rafet Ünal isimli feribot, önümüzdeki yıl Van Gölü’nde Yüzen Otel olarak hizmet verecek. 9’u süit toplamda 30 oda, balo, toplantı salonu, restoran, kafeterya, mescit ve konferans salonunu bünyesinde bulunduracak olan Yüzen Otel, kentte gelen turistlere farklı deneyimler yaşatacak.

SOGEP kapsamında DAKA desteğiyle hayata geçirilecek olan projeyle feribot konaklamaya uygun şekilde dönüştürülerek, denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlayacak. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından başarılı proje olarak görülen ‘Yüzen Otel’ projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazanmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinasyonunda hazırlanan proje kapsamında, atıl durumdaki feribot konaklamaya uygun şekilde dönüştürülerek, denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlayacak.

Toplam bütçesi 5 milyon 306 bin 822 TL olan proje ile daha önce Van Gölü’nde taşımacılık için kullanılan, şu an atıl durumda olan feribotun, restore edilerek özgün bir konsept ile konaklama hizmeti vermesi için Van Gölü Havzasında yer alan Bitlis ilinin Tatvan ilçesinde onarım çalışmaları sürüyor. Edremit Belediye Başkanlığı’nın yürütücüsü olduğu projenin 2 milyonluk kısmı hibe olarak sağlanırken, Yüzen Otel’de turizm ve tur firmaları ile bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilerek, Van Gölü Havzasının doğal güzelliklerinin bir marka haline getirilmesi ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin hız kazanmasına destek olunması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM VE UYGULAMALI EĞİTİM

Feribotun Van Gölü’ne indirilmesiyle başlayan onarım ve restorasyon çalışmaları devam ederken, tamamlanmasının ardından proje ile üniversite öğrencileri için uygulama staj kapsamında, lise öğrencilerine ise sürdürülebilir turizm, yiyecek, içecek turizmi, kat hizmetleri konularında eğitim imkanı sağlayacak. Otel odalarının da yer alacağı feribotta ayrıca restoran ve kafe hizmeti verileceği ve mesleki eğitimi güçlendirecek proje ile toplantı ve organizasyonların da gerçekleştirilmesine olanak sağlanacak.

SIFIR ATIK SİSTEMİ

Yüzen Otel’e dönüştürülecek feribotta sıfır atık sistemi kurularak çevreye hiçbir atık bırakmayacağı, sıvı atıkların sızdırmaz depoya alınarak vidanjör ile toplanacağı, ambalaj atıklarının geri dönüşüme, organik atıkların ise kompost makinesine gönderileceği öğrenildi. Yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen Yüzen Otel’in, önümüzdeki yıl hizmete açılması hedefleniyor. Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.