Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C

6 Saatte Zirveye Ulaştılar!

Kosova Arnavutluk ve İstanbul’dan gelen dağcılar, Ereğin zirvesine 6 saatte ulaştılar.

6 Saatte Zirveye Ulaştılar!

Van Büyükşehir Belediyesi, dağcılık turizminin gelişmesi adına yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en iyi dağcılık rotalarına sahip Van Gölü Havzasını dünyaya tanıtmak ve dağcıların kente gelmelerini sağlamak için çeşitli aktiviteler düzenliyor. Bu kapsamda Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kültür ve doğa yürüyüşü etkinlikleri kapsamda Kosova Arnavutluk ve İstanbul’dan gelen dağcıları Van’da ağırladı. 3 bin 537 metrelik Artos Dağına olumsuz hava koşulları ve çığ nedeniyle tırmanamayan dağcılar hava ve zemin koşullarının iyi olduğu 2 bin 900 metre yüksekliğindeki Kevenli dağına tırmanmaya karar verdi.

Yukarı Bakraçlı (Yedi Kilise) rotasından Büyükşehir Belediyesi Dağcılık Antrenörü Erhan Çalışkan rehberliğinde tırmanışa başlayan dağcılar, zorlu şartlar altında 6 saatte zirveye ulaştı. Zirvede Kosova, Arnavutluk ve Türkiye bayrağı açan dağcılar zafer pozu verip eşsiz Van manzarasının fotoğraflarını çektiler.

Van coğrafyasının eşsiz güzellikte dağlara sahip olduğunu söyleyen dağcılar “Van dağcılık turizmi için çok uygun rotalara sahip. Hem yaz hem de kış tırmanışlarına uygun. Dört mevsim tırmanış ve yürüyüş yapabilirsiniz. Ben tüm doğa ve dağcılık tutkunlarını bu güzellikleri görmeleri için Van’a davet ediyoruz. Ayrıca bu güzelliklerin ortaya çıkmasında gayret sarf eden Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dediler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.