Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
19°C
Van
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C

ABBİM’den sel bölgesine yardım

Başkale bölgesinde yaşanan sel felaketinden dolayı zarar gören vatandaşlara, ABBİM Yönetimi tarafından çeşitli yardımlar ulaştırıldı.

ABBİM’den sel bölgesine yardım

Başkale bölgesinde yaşanan sel felaketinden dolayı zarar gören vatandaşlara, ABBİM Yönetimi tarafından çeşitli yardımlar ulaştırıldı.

İçerisinden çeşitli giyim ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu ürünleri, daha önceden belirlenen hak sahiplerine ABBİM Yönetimi tarafından bizzat teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Ayhan Yazlık, böylesi önemli bir sosyal sorumluluk görevini yerine getirdikleri için çok mutlu olduğunu belirterek; “Sel felaketinin yaşandığı bölgelere ilk günden itibaren ulaştık. Selin vurduğu ve büyük zarar gördüğü yerleşim yerlerine nasıl yardımcı olabiliriz diye, çeşitli çalışmalar içerisine girdik. Gazeteci olmamız hasebiyle, olay yerinden gerek yaptığımız canlı yayınlarla, gerek yaptığımız özel haberlerle, mağdur olan vatandaşlarımızın sesi olmaya çalıştık. Çok şükür bundan da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Sağ olsun devlet büyüklerimiz selin yaşandığı bölgelere, gerekli tüm hizmetleri ve yardımları anında yetiştirdi.

Devlet yetkilileri hemen hemen her gün olay yerinde bulundu. Birçok Bakan yardımcıları olay yerini bizatihi kendileri gördü ve çeşitli incelemelerde bulundular. Van Valisi, Emniyet Müdürü, Jandarma Kol Ordu Komutanı, Vaski, Tarım Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri  ve birçok yetkili Kurum ve Kuruluşların amirleri Başkale halkını yalnız bırakmamak anlamında, üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yaptı. Devlet yetkilileri kalıcı çözümler bulmaya çalışırken, bizlerde Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) olarak ufak tefekte olsa, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık.  Bursa ilimizde bulunan kıymetli İşadamları dostlarımızla görüşerek “Başkale için ne yapabiliriz?” şeklinde fikir alışverişinde bulunduk. Allah hepsinden binlerce kez razı olsun. Bursa ilimizden çok kıymetli işadamları akraba ve dostlarımız, günlük yaşamda çok elzem olan son derece kaliteli ve her zaman her yerde giyilebilecek, başta Terlik ürünleri olmak üzere çok önemli giyim ve daha değişik ürünleri bizlere gönderdiler.

Bizlerde ABBİM Yönetimi olarak, reklam olmaması anlamında, daha önceden tespit ettiğimiz mağdur olan vatandaşlarımıza gece saat 22:00 sularında, malzemelerini teslim ettik. Bu konuda emeği geçen, bizlere yardımcı olan, bizimle birlikte hareket eden, malzemelerin yerine ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun” diyen ABBİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık, “Yüce rabbim İnşallah bir daha ülkemize felaketler yaşatmasın. Felaketler acılara neden olur. Acılar hüsrana, hüsranlar ise kötü sonuçlara neden olabiliyor. Bu anlamda hepimizin temennisi, bir daha böylesi felaketlerin yaşanmamasıdır. Acılarımızı bizimle birlikte yaşayan herkese çok teşekkür ediyoruz” diyen Yazlık, Türkiye halkı olarak zor günlerde, bir ve birlik içerisinde olmaktan, büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.