Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
24°C
Van
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Yağmurlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Bakan Bayraktar: Van’da petrol sondajı yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye yüzyılında Van’ın çok özel, çok müstesna bir yer olacağına vurgu yaparak, “İlk petrol sondajımızı Van’da vuracağız” dedi.

Bakan Bayraktar: Van’da petrol sondajı yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Van’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak programlara katıldı.

Bakan Bayraktar, valilik, esnaf ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra sivil toplum kuruluşları ve gençlerle bir araya geldi. Katıldığı toplantıların verimli geçtiğini belirten Bakan Bayraktar, Van’dan ayrıldı.

Bakan Bayraktar’ın ‘Şehir Buluşmaları’ ziyaretleri devam ediyor

Van temasları kapsamında bir otelde düzenlenen “Sivil Toplum Örgütleri Buluşması” programına katılan Bayraktar, enerji ve tabii kaynaklar alanında Van’ın ihtiyaçlarını masaya yatıracaklarını söyledi.

Türkiye Yüzyılı’nı enerjinin de yüzyılı yapmanın hedefinde olduklarını belirten Bayraktar, her toplantıda, her platformda Van ile ilgili hedefleri paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Van’da petrol sondajı yapacağız

“2016’da 36 bin varil petrol üreten Türkiye Petrolleri, bugün 75 bin varil petrol üretiyor ama yetmez. Türkiye’nin bin varillik ihtiyacı için daha çok keşif yapmamız, üretime erişmemiz lazım. Gabar’da 100 bin varil günlük üretimi hedefleyen bir keşif yaptık. Bugün 18 bin varil üretiyoruz. İnşallah 2024’ün sonunda 100 bin varile çıkaracağız. Dolayısıyla Türkiye’nin kendi topraklarında çıkardığı petrol 200 bin varili bulacak. Ama daha çok Gabarlara ihtiyacımız var. Kato’da devam eden, Hakkari’de başlayacak bir sondajımız var. Bugün çok anlamlı olduğunu düşündüğüm Van’da önümüzdeki ay başlayacağımız sondaj faaliyeti bir müjdeyle neticelenirse bundan büyük bir mutluluk duyarız.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.