Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
10°C
Van
10°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Açık
14°C

EĞİTİMDE ‘UMUT’ OLMAK

Van’ın Tuşba ilçesinde Tuşba Anaokulu’nda yaklaşık beş yıl müdür olarak görev yapan, çalışma süresi zarfında önemli çalışmalara imza atan Okul Müdürü Umut Bartın, bundan sonraki süreçte İpekyolu Tunca Uras İlk-Ortaokulu’nda bu önemli görevi ifa edecek.

EĞİTİMDE ‘UMUT’ OLMAK

Eğitim yuvasının en önemli dinamiği olan okul müdürü, o mevcut yerin topyekün bir bütünüdür.

Bir okul müdürünün vizyonu, misyonu, çağa uyumu ne denli iyi olursa başarı grafiği de o denli kendisini gösteriyor.

Eğitimin en önemli evresinden birisi de hiç şüphesiz ‘UMUT’tur. Eğer ki bir okulda yönetici yeterli değilse, yönetimi iyi değilse, idari anlamda zayıf, bi çare ise, işte o okulda ne öğretmenin, ne idarenin ne de öğrencinin umudu vardır.

Yeniliklere açık, öğretmenler, okul personeli, öğrenciler, çevre ve veliler ile olumlu iletişim kuramayan okul müdürünün günümüzde istenilen başarıyı sağlaması mümkün değildir.

Başarının önündeki engelleri bireysel ve takımsal çabalarla geçmeyi başaran bir okul müdürü, sonunda hedefine ulaşmayı başarabilir.

Okul müdürünün ehliyet, liyakat, öz güven, kendini ifade edebilme ve temsil kabiliyeti olmalıdır. Okul müdürü teknolojinin imkanlarını kullanabilen, eğitim ile ilgili dünyadaki gelişmeleri takip eden, kendisini yenileyen, idealist, çalışkan  ve fedakar olmalıdır. Adalet ve dürüstlük en önemli düstur olmalı.

İşte tam da bu noktadan hareketle beş yıl boyunca Tuşba Anaokulu’nda görev yapan, okulu her alanda başarıya taşıyan, ardından güzel bir eser bırakarak ayrılan Umut Bartın hocamızı alkışlıyorum.

İdealist, kendinden emin, yaptığı çalışmalarla Tuşba Anaokulu’na anlam kazandıran, herkesin gönlünde ayrı bir yer edinen Umut hocanın ayrılışı her ne kadar Tuşba Anaokulu’nda hüzün yaratsa da, bir başka yere ‘UMUT’ olmakta bir o kadar güzeldir.

İnşallah bundan sonraki süreçte, bu önemli birikimin, bu önemli vizyonun semerisini biraz da Tunca Uras İlk-Ortaokulu en güzel ve faydalı şekilde alacaktır.

Umut hoca, Tuşba Anaokulu’nu sadece yerelde değil, ulusal düzeyde de birçok alanda temsil etmiş, bu okulun adını deyim yerindeyse dünyaya duyurmayı başarmıştır.

Geçen yıl katıldığı ulusal ve uluslararası etwinning projeleriyle ulusal ve Avrupa kalite etiketi ödülü alan, defalarca okulu kendi imkanlarıyla boyayan çalışkan müdürün bundan sonra Tunca Uras ilkokulundaki çocuklar için yapacakları çalışmaları merakla beklemekteyiz. Bir yöneticinin üstün çalışmasının en büyük kanıtı olan Tuşba Anaokuluna kattığı değerler için Umut müdürümüzün çalışmalarını takipte kalacağız. Eğitime, çocuklarımıza kattığı değerler için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Başarıların daim olsun UMUT HOCA…

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.