Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Gürpınar’da ‘Genç Çiftler’ hediyelerine kavuştu

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen ikinci dönem ‘evlilik okulu’ eğitimlerine katılan genç çiftler, çeyizlik hediyelerine kavuştu.

Gürpınar’da ‘Genç Çiftler’ hediyelerine kavuştu

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünce “Güçlü Aile, Güçlü Gürpınar” sloganıyla toplumun yapı taşı olan aile müessesesinin önemini ortaya koymak adına hayata geçirilen 2. dönem ‘evlilik okulu’ Aile Danışmanı ve Eğitimci Yazar Saliha Erdim konferansıyla sona erdi.
İlçede gelin ve damat adayları ile üç yıl içinde evlenmiş çiftleri bilgilendirmek amacıyla hayata geçirilen projenin sonunda mezun olan 47 çift çeyizlik hediyelerle ödüllendirildi.
Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, toplumun ve devletin temelini ailenin oluşturduğunu kaydetti.
Son zamanlarda artan boşanma oranlarının toplumda hasara yol açtığını ifade eden Başkan Tanış, şu ifadelere yer verdi:
“Bizlerde Gürpınar Belediyesi olarak ailenin önemini tekrardan ortaya koymak amacıyla 2020 yılından itibaren evlilik okulu eğitimlerimize başladık. Bu eğitimlerde insanların doğru bilgilerle hayatlarını birleştirmelerini amaçlıyoruz. Başta iletişim olmak üzere birçok alanda eğitimler veriyoruz. Amacımız mutlu aile huzurlu toplum sağlamak. Bu kapsamda da “Güçlü Aile, Güçlü Gürpınar” sloganıyla hayata geçirdiğimiz evlilik okulumuzda bu yıl da eğitimlerimizi tamamladık. Biliyoruz ki aileyi ne kadar güçlü tutarsak toplumumuzda o kadar güçlü olur. Bu düşünceyle bilgilendirme eğitimimize her yıl artırarak devam edeceğiz. Gençlerimizin unutmamalıdır ki aile belli temeller üzerine kuruluyor. Bunlar şefkat, sevgi, muhabbet ve empatidir. Bu kuralları kendimize şiar edinirsek mutlu ve huzurlu yuvanın temellerini atmış oluruz. Eğitimlerimde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İl Müftülüğümüze, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze, kıymetli psikologlar ve aile danışmanlarımıza teşekkür ederiz”
– İlçemiz Artık Kalkınma ve Üretimle Anılıyor
Gürpınar Belediyesi olarak hem gönül belediyeciliği hem de sosyal belediyecilikte önemli ilklere imza attıklarını kaydeden Başkan Tanış, “Toplumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimizi üretmeye devam ediyoruz. Her yöneyle gelişen ve değişen bir Gürpınar için en güzelini yapmanın gayreti içerisindeyiz.  Evlilik okulumuzla mutlu ailenin temellerini atarken bir yandan da ilçemizin bir ucundan bir ucuna 1 milyon metrekare parke taşıyla buluşturuyoruz. Bununla beraber Hoşab projemizi yürütürken fabrikamızda birçok gencimize yeni istihdam alanları yaratıyoruz. Artık ilçemiz kalkınma, üretimden ve gelişimle anılıyor. ‘Yapacak İşimiz, Millete Sözümüz Var’ sloganıyla hizmetlerimizi ak belediyeciliğe yakışacak şekilde yürütmeye devam edeceğiz.”
Aile Danışmanı ve Eğitimci Yazar Saliha Erdim ise eşlerin birbirleriyle iyi iletişim kurmalarının hem diğer insanlara hem de kendi evlatlarına güzel bir örnek teşkil edeceğini belirterek, erkek ve kadınların sorumluluklarını hatırlattı.
Yapılan konuşmaların ardından çekilen kura sonucunda Gülşen ve Mirza Alıcı, Nurcan ve Suat Adaş çifti buzdolabı, Fatma ve Barış Kasap, Zercan ve Abdulselam Sular çifti çamaşır makinesi, Güneş ve Nadir Akbaş, Sabriye ve Erhan Erörs çifti fırın kazanırken, tüm katılımcılara ise çeyizlik yemek takımı hediye edildi.
Programa Kaymakam Fatih Kayabaşı, İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Yılmaz, Gürpınar Emniyet Amir Vekili Nizamettin Mutlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.