Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
19°C
Van
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
19°C

Gürpınar’da normal hayat için tüm imkanlar seferber edildi

Van’ın Gürpınar Belediyesi selden zarar gören mahallelerde hayatın normale dönmesi için tüm imkânlarıyla seferber oldu.

Gürpınar’da normal hayat için tüm imkanlar seferber edildi

Gürpınar’da etkili olan sağanak yağış sonrası birçok mahallede sel meydana geldi. Yaşanan sellerden etkilenen mahallelerde Gürpınar Belediyesinin başlattığı çalışmalar sürüyor.

Yağış sonrası harekete geçen ekipler, selden etkilenen yaklaşık 8 mahallede çamur temizliği ve yolların onarım çalışmasını yürütüyor

Yaşanan sel felaketinin ardından belediye araç ve personellerinin 7/24 çalışma esasına göre sahada olduklarını ifade eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Tüm çalışma arkadaşlarımızla sahada aktif çalışma yürütüyoruz. Büyükşehir ve DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. AFAD ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hasar tespiti için çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Devletimiz tüm kurumlarıyla insanımızın yanındadır.” İfadelerini kullandı.

Başkan Tanış vatandaşları yalnız bırakmıyor

Öte yandan Gürpınar’da önceki gün etkili olan sağanak yağış sonrası birçok mahallede sel meydana geldi.

Yaşanan sellerden etkilenen mahalleleri tek tek inceleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, vatandaşın taleplerini dinledi.

Ekiplerce selin olduğu mahalle ve mezralara hemen müdahale edildiğini belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Hamdolsun selden dolayı ilçemizde can kaybı yaşanmamıştır. Maddi zararların temini için hasar tespiti yapılmaya devam ediliyor. Gürpınar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yarasını sarmak için 7/24 sahadayız. Tek tek mahallelerimizi ziyaret ediyor, selin meydana geldiği alanlarda incelemelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın her daim yanındayız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.