Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
ALTIN
2.502,27
BIST
9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
20°C
Van
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C
Pazar Açık
16°C
Pazartesi Açık
17°C

Her şey yeni Van için!

Van’da kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Van’a dair eski caddelerin tamamı yenilenerek prestij kazanıyor.

Her şey yeni Van için!

Van Büyükşehir Belediyesince başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında kentin en eski caddesi olan Sıhke Caddesi baştan aşağı yenilenecek.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatlarıyla geçtiğimiz yıl başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları bu yıl da devam edecek. Bu kapsamda Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığınca projesi hazırlanan 1,6 kilometrelik Sıhke Caddesi ‘Prestij Cadde Projeleri’ kapsamına alındı.

Kentin Osmanlı dönemi caddelerinden biri olan ve 1915 öncesi döneminin önemli kurumları, ticarethaneleri, varlıklı ailelerin evleri, bağ ve bahçelerini bünyesinde barındıran cadde, tarihi yapısına uygun bir şekilde dönüştürülecek.

CADDEYE BİSİKLET YOLU DA YAPILACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığınca hayata geçirilecek olan projenin ihale aşaması tamamlandı. Beşyol Kavşağı ile Semaver Kavşağı arasındaki yaklaşık 1.6 kilometrelik alanda uygulanacak projede; asfalt, yaya yolu, bisiklet yolu, orta refüj, yağmur suyu drenaj hattı, dekoratif aydınlatmalar ve engelli yürüme bandı yer alırken, caddenin elektrik hatları da yer altına alınacak.

YEŞİL DOKUYA SAHİP BİR CADDE OLACAK

Projelerinde çevre dostu belediyecilik örneği sergileyen Büyükşehir Belediyesi, yeşil dokuya sahip olacak prestij cadde projesinde peyzaj düzenlemesi ve otomatik sulama sistemini de kullanacak. Ayrıca proje kapsamında cadde boyunca yol kenarına kestane ve akçaağaç, orta refüje ise mazı ağaçları dikimi yapılacak.

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi daha önce İki Nisan, İskele, Hacıbekir ve Milli Egemenlik caddelerinde prestij cadde projeleri uygulamıştı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.