Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,4962
EURO
34,7711
ALTIN
2.487,71
BIST
9.539,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
19°C
Van
19°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

HÜDA PAR Özalp’ın Sorunlarını Kaymakamla Görüştü

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van il başkanlığından oluşan bir heyet Özalp Kaymakam’ı ve belediye başkan vekili Mehmet Emin Nasır’ı ziyaret etti.

HÜDA PAR Özalp’ın Sorunlarını Kaymakamla Görüştü

Ziyarette, Özalp ilçe merkezinde oluşan kömür kuyrukları, doğalgaz sorunu, mevcut yatırım ve gelecekteki yatırımlar, sanayi sitesi ve ilçe otogarıyla alakalı konular konuşuldu. Belediye başkan vekili Nasır Bey; kömür dağıtımındaki sorunun dağıtıcı şirketten kaynaklandığını, dağıtıcı firmanın yeterli miktarda araç çıkarmamasından kaynaklandığını ifade etti. Konuyla alakalı hem belediye hem de bakanlık düzeyinde görüşmelerin devam ettiğini ve kömür dağıtımının en kısa sürede tamamlanacağını ve sorunun çözüleceğini belirtti.

Özalp merkeze doğalgaz hatlarının çekilmesiyle alakalı soruya belediye başkan vekili Nasır Bey; bu yıl mevsim şartlarından dolayı doğalgazın yetişmediğini, önümüzdeki yıl Özalp merkezine doğalgazın çekileceğini ve gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Özalp merkez ve köylerine yapılmış ve yapılacak olan hizmetlerle alakalı da bilgiler veren Nasır Bey; elimizden geldiğince, gücümüz yettikçe Özalp’a yatırım yapmaya çalışıyoruz, bu yıl belediyemiz kendi imkânlarıyla yüz ton arpa tohumu dağıttı, Büyükşehir belediyemizin desteğiyle 440 ton buğday tohumu dağıttık, bir yıl içerisinde 80 milyon Türk lirası yatırım yaptık, dedi. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yatırımlarla alakalı da bilgiler aktaran Nasır Bey; tarımsal sulamaya yönelik DSİ’nin bir çalışması olacak, kültür merkezi, sanayi sitesi, ilçe otogarı, şehir parkı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, dedi.

İnşaatı devam eden tekstil fabrikasıyla da alakalı bilgiler aktaran Nasır Bey; yüzlerce kişiye ekmek kapısı olacak olan fabrikanın yüzde doksan beşinin tamamlandığı, önümüzdeki yıl faaliyete geçeceğini, ardından birkaç tane daha fabrikanın yapılacağını söyledi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.