Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Mağdurların sayısı her geçen gün artıyor!

Van’da hayata geçirilen uygulama birçok vatandaşı canından bezdirmeye devam ediyor.

Mağdurların sayısı her geçen gün artıyor!

Yaklaşık on beş yıl önce binaları bitirilmiş olan site sakinlerinin mülkiyetlerine birileri ortak ediliyor, yetmemiş gibi komşunun duvarı site sakinlerinin balkonun içinden geçiyor. Yetkililere seslenen site sakinleri, “yaklaşık on beş yıl önce bitmiş olan ve tapularını almış olduğumuz dairelerimize birileri sonradan nasıl ortak olabiliyor” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Akdamar TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Safir Sitesi Yöneticisi Dilaver Yaşar, bina sakinleri olarak evlerinde huzurlarının kalmadığını, 18. madde uygulamasının eninde sonunda birilerinin canını yakmaya sebebiyet vereceğini söyledi.

18. madde mağdurlarından Safir Sitesi Yöneticisi Dilaver Yaşar ve site sakinleri: “Binamız yaklaşık on beş yıl önce bitti. Herkes dairesine kavuştu tapularını aldı. Herhangi bir sorun yok. Binamızın etrafında yeşil alanlar oluşturduk, çevre duvarımızı yaptık. Site sakinlerinin çocukları için özel olarak oyun alanlarını oluşturduk. Aradan on beş yıl geçtikten sonra hemen yanı başımızda başka birileri tarafından bina inşaatı yapıldı. Yerimizi korumak anlamında inşaat sahibi ile görüştük. Bize belediyenin kendilerine tahsis ettiği alanlar içerisinde inşaatlarını yapacaklarını söylediler.

Van Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl yapmış olduğu 18. madde uygulaması ile bize ait olan yerimizi komşumuza vermiş. Başkalarını bize ortak etmişler. Bu durum ile dairlerimiz çöpe çıkıyor. Yeni yapılan inşaatın çevre duvarı sitemize ait balkonların ortasından geçiyor.

“18. madde uygulaması var yapacak bir şey yok”

Belediyeye şikayette bulunduk ve bize “18. madde uygulaması var yapacak bir şey yok” diyorlar. İmar Müdürlüğü’nden soruyoruz, bize verdikleri cevap: “yan tarafta sizden alınmış ama yol tarafından sizin arsanıza pay verilmiş” diyorlar. Böyle bir saçmalık dünyanın hiç biri yerinde yok, olması da mümkün değil.

Konuyu mahkemeye intikal etik 18. madde uygulaması var, büyükşehir belediyesinin sorunu olduğu söyleniyor. Borç, harç olarak on beş sene önce aldığımız dairelerimiz,18. madde uygulaması ile değerini sıfıra düşürmeye çalışıyorlar. Bu durum kabul edilir bir davranış olamaz.

“Böyle bir durum ne vicdanidir ne ahlakidir”

Hiçbir yetkiliye sesimizi duyuramıyoruz. Bizleri yetkililerle görüştürmüyorlar. Binamızın kar payı ve çocuklarımızın oyun alanını bizden alıyorlar, başka birilerine tahsis ediyorlar. Sonrada vatandaşın hakkı olan ve günlük kullanılan yolun bir kısmını bize veriyorlar. Burada bir “alicengiz” oyunu var. Benim yerimi başkasına, vatandaşın da yolunu bana vereceksiniz. Böyle bir durum ne vicdanidir ne ahlakidir. Nerede ilimizin valisi, nerede ilin belediye başkan vekilleri, nerede seçtiğimiz milletvekillerimiz? Allah rızası için bir gelsinler bizim halimizi görsünler. Artık evimize gidemez olduk, çoluk çocuklarımızın yüzüne bakamaz olduk.

Göz göre göre bütün emeğimiz, bütün sermayemiz, bütün hayallerimiz yok olup gidiyor. Hayallerimizle oynadılar. Geleceğimizle oynadılar. Çoluk çocuklarımıza bırakabileceğimiz tek sermayemiz vardı onu da elimizden aldılar.” diyen site sakinleri 18. maddenin geri alınması yada bir daha gözden geçirilmesi konusunda yetkilileri göreve davet ettiklerini ifade ettiler.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.