Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,4936
EURO
34,9335
ALTIN
2.432,00
BIST
9.790,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
20°C
Van
20°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Orff Schulwerk Projesi Edremit Bilim Sanat Merkezinde…

Van- Edremit Bilim Sanat Merkezi’nde Daka(Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından Uygulamalı Orff Schulwerk Okul Öncesi Öğretisi isimli proje faaliyetine başladı.

Orff Schulwerk Projesi Edremit Bilim Sanat Merkezinde…

Orff yaklaşımı öğrencinin aktif olduğu, yaparak yasayarak öğrendiği, sosyal becerilerini geliştirdiği ve oyunlardan oluşan bir öğrenme sürecidir. Bu eğitim yaklaşımları kemikleşmiş bazı kalıpları kırarak bireyin kimi nedenlerden dolayı içinde sakladığı yaratıcı yetenekleri keşfetmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda Van İli Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan 40 öğretmene, ORFF eğitimi Harran üniversitesi akademisyenleri Dr. Mustafa Aslan ve Öğr. Gör. Elvan Gökçen’ in egitmenliginde Daka(Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından Uygulamalı Orff Schulwerk Okul Öncesi Öğretisi isimli proje 3 günlük eğitim faaliyetine başladı. Farklı okullardan öğretmenlerin katıldığı etkinliklerle Van’da okul öncesi öğretimden başlayarak eğitim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Bunu müzik, ritim ve oyunlarla gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Edremit Ilçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük faaliyet öncesi yaptığı konuşmasında bu tür etkinliklerin öğretmen ve öğrenci üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtirken, Edremit Bilim Sanat Merkezi Müdürü Abdulkadir Sağlam, Orff fikirlerinin ve çalışmalarının temelini oluşturan istek; tüm insanların müzik, konuşma, dans ve bu üçünün birleşmesinden ortaya çıkan ritim duygusunu hissetmesi ve bu yolla kişilerin içlerindeki yaratıcı gücün ön plana çıkmasıdır. Bu yaratım sonucu ortaya çıkacak ürünler bireylerin kişilik gelişimine katkı sağlayacağı gibi sosyal ve iletişim becerilerini de geliştireceğini belirtti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.