Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Takva: Şehrin kalkınmasına ağırlık verdik

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca “2021 Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Takva: Şehrin kalkınmasına ağırlık verdik

Kentteki bir kahvaltı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, şehrin kalkınmasına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

2021’de birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Takva, Van TSO’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde “Mükemmeliyet Merkezi”ne dönüştürme projesine seçilen 21 oda ve borsadan biri olduğunu hatırlattı.

Şehrin zorluk ve sıkıntılarının olduğunu, bunları aşmak için de farklı yöntemler geliştirmek istediklerini belirten Takva, “Kentin sorunlarından vazife çıkarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda çıtayı ve hizmet standartlarını yükseltme gayreti içerisinde olduk. Yüzde yüz şeffaflık ilkesiyle hareket ettik. Odamızın gelir ve giderlerini hem kurumsal web sayfasında yayınladık hem de hizmet binasının giriş ve çıkışlarına astık. Tüm üyelerimizin bunu görmesini sağladık. ” dedi.

Salgın sürecinde hizmetleri kontrollü bir şekilde yaptıklarını ve üyelerinin mağdur olmaması için personelinin büyük gayret sarf ettiğini belirten Takva, şunları kaydetti:

“Herkesin sivil toplumu güçlü bir kent için elinden geleni yapması gerekir. Bu anlamda başta gazeteciler olmak üzere herkesin kentin ortak menfaatlerine sahip çıkmasını istiyoruz. Tekstil Kentte 5 bin, çağrı merkezlerinde 4 bin gencin istihdamı söz konusu. Genç nüfusa sahip bir kentiz. Bu anlamda bu kurumlara sahip çıkmak gerekir. Yine kentin huzur ve güven ortamına sahip çıkalım. İran ile ticaretimizin daha çok gelişmesini için Kapıköy Sınır Kapısına sahip çıkalım. Bu kapımızın 7/24 açık olması için birçok girişimde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Vergi verenler, maaş üretenlere sahip çıkalım.”

Van’da kurulmasına onay verilen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile hayvancılığın daha da gelişeceğine değinen Takva, “Bu proje kapsamında 17 bin dönüm atıl arazi ekonomiye dönüştürüldü. Orada 40 bin hayvanın hem etinden hem de sütünde yararlanılacak. Bunun yanında coğrafi tescil ürünlerine çok önem veriyoruz. Bu ürünlerimizle düzenlediğimiz Dünya Kahvaltı Günü etkinlikleri çok değerli. Kentin marka değerine önemli katkı sağlıyor.”

Takva, Van TSO’nun 2020 gelirleri ve giderleriyle ilgili rakamları paylaştıktan sonra yönetim kurulu üyeleri de kentin gelişmesi için atılacak adımlara değindi.

Toplantıya Van TSO Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren, yönetim kurulu üyeleri Veysel Parin, Ömer İnanç, Eren Görsel Görmen ve Necip Oflas da katıldı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.