Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,5649
EURO
34,7693
ALTIN
2.489,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
19°C
Van
19°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C

TOPRAKKALE’YE MESİRE ALANI YAPILIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi kentin en güzel noktalarından biri olan Toprakkale’ye mesire alanı yapıyor.

TOPRAKKALE’YE MESİRE ALANI YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştirecek yaşam alanlarına bir yenisini ekliyor. Toprakkale’nin en hakim tepelerinden birinde insanların doğayla iç içe zaman geçirebileceği ve kentin doğal güzellikleri keşfedebileceği ‘Toprakkale Mesire Alanı Projesi’ hayata geçiriliyor.

Etüt Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve kentin turizmine katkı sağlayacak olan projede dağ kızağı, doğa yürüyüş alanları, ahşap malzemelerle oluşturulacak doğal oyun alanları, seyir balkonları, dinlenme platformları ve kış bahçesi gibi birçok ilki bünyesinde barındırıyor.

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca gerekli izinleri alınan projede, aydınlatma ve ağaçlandırmasıyla manzaralı bir yürüyüş yolu ile seyir terası alanına bağlantı kurulması planlanıyor.

Ayrıca seyir terası içerisinde çay, kahve, kahvaltı ve yemek çeşitlerinin servis edilebileceği araziye uygun şekilde ahşap ve taş görünüme sahip seyire imkan veren dış cephesiyle bir adet kafeterya-restorant ve 1 adet kış bahçesi yer alıyor.

Yeşil dokuyu canlandırmak amacıyla ağaçlandırma ve bitkilendirme peyzaj yapımına büyük önem verilen projede, seyir balkonları ve dinlenme platformları ile kent ve göl manzarasının tadını çıkarmak mümkün olacak.

İmalatının tamamı ahşap kaplama ile yapılacak olan ve doğayla bütünlük oluşturarak, yeşile uyumu ile güzel bir görüntü ortaya çıkacak olan projenin bu yıl içerisinde hayata geçmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.