Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Türkmenoğlu’ndan Van OSB’ye ziyaret…

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile il başkan yardımcıları Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Memet Aslan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ziyaretine AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Başkan Yardımcıları Abdullah Çalım, Sinan Başak, Pınar Gülle, Yönetim Kurulu üyeleri Şeref Gültepe, Suat Damgacı ve Ramazan Gülbay katıldı.

Türkmenoğlu’ndan Van OSB’ye ziyaret…

İlk olarak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan ve Yönetim Kurulu Üyelerine kısa bir süre önce kendi fabrikasında talihsiz bir iş kazası geçiren Hasan Perihanoğlu için geçmiş olsun dileklerini ileten Türkmenoğlu’nun geçmiş olsun sözlerine karşılık OSB Başkanı Memet Aslan,  Hasan Perihanoğlu’nun geçirmiş olduğu kazaya OSB iş adamları olarak çok üzüldüklerini belirtti.

Ziyarette konuşan Başkan Türkmenoğlu, “Sanayi bölgesi Van’ımızın yükselen yıldızıdır. Yatırımcılarımızın girişimleriyle giderek gelişen, büyüyen ve istihdama ciddi manada katkıları olan sanayi bölgemiz için OSB yönetimi güzel adımlar atmaktadır. Bizler AK Parti iktidarı olarak sanayicimize, girişimcilerimize, müteşebbislerimize ve yatırım yapmak isteyen herkese büyük desteklerimiz oldu, olmaya da devam edecektir. Partimizin kurulduğu günden bu yana şehrimizin en önemli geçim kaynaklarından olan tarım ve hayvancılık giderek büyümüştür. Tarım destekleri programları kapsamında buzağı desteği, koyun keçi desteği, malak desteği, düve alım desteği, kırmızı et desteği, arılı kovan desteği, alabalık desteği, sürü büyütme desteği, mazot gübre desteği, yem bitkileri desteği, organik tarım desteği, tohum kullanım desteği ve küçük aile işletme destekleriyle bir ilke daha imza attık. Kırsal kalkınma destekleri programı çerçevesinde ise ahır ve ağıl yapımı, bireysel sulama sistemleri, ekonomik yatırımların desteklenmesi projelerine 500 bin -2.5 milyon arasında yüzde 50 hibe desteği verilerek adeta tarım ve hayvancılık alanında devrim yaptık. Bizler hizmet partisi olarak, her zaman hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizim sevdamız Van’dır. Gelin hep beraber doğunun parlayan yıldızı Van’ı el birliği ile şahlandıralım” ifadelerini kullandı.

   OSB Başkanı Memet Aslan ise AK Parti heyetinin yaptığı ziyareti büyük memnuniyetle karşılayarak, “Her geçen gün kapılarımızı müteşebbislere açarak, iş dünyasına damga vurduk. Bizler yatırımcı ve iş insanları olarak AK Parti iktidarına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Her daim yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarımıza büyük destekleri oldu. Sanayicilerimize yapılan destekler sayesinde günümüzün teknolojisinden faydalanarak OSB’yi Van’ın parlayan yıldızı haline getiriyoruz. Toplam 5 etaptaki alt yapısı parsel sayımız 419’a ulaştı. Buradaki çalışmalarımızın alt yapı sorunlarını tamamını bitirdik. OSB Başkanlığı olarak, bize müracaat eden müteşebbislerin her imkandan faydalanması için bizler üzerimize düşeni yapıyoruz .Şu anda aktif çalışan firma sayımız 146’dır. 13 firmamızın müracaatları onaylanarak yakında hizmetlerine başlayacaklar. 1,2 ve 3. etaptaki çalışmalarımız tamamıyla hizmettedir. 4. etap çalışmalarımız tamamlanarak arsa tahsisi de yapılmıştır. 5. etap tekstil kentte 42 arsa tahsisi yapıldı şu anda hizmet veren 8 firmamız vardır” ifadelerini kullandı.

    Daha sonra OSB yerleşkesinin yatırımcılarıyla bir araya gelerek fabrikaları yerinde inceleyen Başkan Türkmenoğlu’na teşekkürlerini ileten iş insanları, “Pandemi sürecinin zorluklarına rağmen hükümetimiz sağ olsun. Hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı. İŞ KUR ve kısa süreli çalışma ödenekleri ile bu zorlu süreci rahat atlatmanın rahatlığı içindeyiz. Bizler şehrimizin sanayici iş adamları olarak biliyoruz ki hükümetimiz her zaman yanımızda oldu. Türkiye’de birçok şehrin sahip olamadığı bir sanayi bölgemiz var. Bu anlamda çok şanslıyız. Sanayici arkadaşlarımızın yerleşkemize kazandırdıkları tekstil kentin önemli kazanımlarıyla beraber Van OSB adeta zirveye ulaştı” ifadelerini kullandılar.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.