Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Tuşba Belediyesi’nden hayvancılığa destek

Tuşba Belediyesi, bölge hayvancılığının desteklenmesi amacıyla su kaynakları yeterli olan kırsal mahallelere su sıvatı kurma çalışmalarını bu yılda sürdürdü.

Tuşba Belediyesi’nden hayvancılığa destek

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığın canlanması ve gelişimini sağlamak amacıyla her zaman çiftçi ve üreticinin yanında yer alan Tuşba Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla bu yıl da 26 kırsal mahalleye 237 adet beton su sıvatı kurdu. 

Tuşba Belediyesi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 3 milyon 166 bin 236 küçükbaş hayvan sayısı ile Türkiye’de ilk sırada olan Van’da özellikle yaz mevsiminde daha fazla suya ihtiyaç duyulması nedeniyle Tuşba İlçesi’ndeki meralarda otlatılan hayvanların, bu zorunlu ihtiyacını bir nebze de olsa karşılanabilmesi için su kaynağı yeterli olan mahallelerde yaptığı su sıvatı kurumunu tamamladı.

Başkan Akman, su sıvatı dağıtımını mahallelerin büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı ile sürü sayısı, meraların topoğrafik yapısı, otlatma süresince su kaynağının kesilip kesilmediği gibi durumları tespit edildikten sonra dağıtımını yaptıklarını kaydetti. Bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı bölgedeki birçok su kaynağının kuruduğunu veya su seviyesinde ciddi azalma yaşandığını anlatan Başkan Akman, kurdukları su sıvatların bölge hayvancılığına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Başkan Akman, “Tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı ilçemizde hayvanların yazın ölümcül hastalık olan sarılıktan telef olmaması ve verimli hayvancılık yapılması adına su sıvatı kurumunun çok büyük bir önem arz etmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana 49 mahallemize 417 adet su sıvatı kurduk. Tuşba ilçemizde bugün itibarıyla su kaynakları yeterli olupta su sıvatı kurumunu yapmadığımız hiçbir yerleşim yerimiz kalmadı. Önümüzdeki yıllarda da yeni su kaynakları tespit edilmesi durumunda oralara da su sıvatı kurumunu yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.