Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,5649
EURO
34,7693
ALTIN
2.489,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
19°C
Van
19°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Vali Bilmez’den 15 Temmuz Mesajı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Bilmez’den 15 Temmuz Mesajı

Vali Bilmez mesajında şu ifadelere yer verdi, “Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya, millet iradesine el koymaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından beş yıl önce yapılan hain darbe girişimi, Aziz Milletimizin tek yürek olarak karşılık vermesiyle zaferle sonuçlanmıştır. Bu kutlu zafer, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ne birlik ve beraberlik içinde ulaşmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihi boyunca Milletimiz, istiklal mücadelesinden asla taviz vermeyerek, boyunduruk altına girmeyeceğini kanıtlamış, hür ve onurlu yaşamıştır. 

Gerek kurduğumuz devletler ve inşa ettiğimiz medeniyetler gerekse geliştirdiğimiz kültür ile bağımsız bir topluluk olarak hayatımızı sürdürmek milletçe kadim şiarımızdır.

Aziz milletimiz, o karanlık gecede Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tek vücut olmuş, üzerine yağan mermilere karşı elindeki şanlı bayrağımız ve yüreğindeki vatan sevgisiyle yürümüştür. 

Darbe girişimine karşı sergilediği bu şanlı direnişle vatanından, bayrağından ve devletinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonrada bu Millet; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda ederek Ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bütün şehit ve gazilerimizin ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.