Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Van’da ceviz dikme seferberliği

Geçtiğimiz günlerde Gürpınar Belediyesi’nin ceviz fidanlarının dağıtmasının ardından Edremit Belediyesi de ceviz fidanı dağıtmaya başladı.

Van’da ceviz dikme seferberliği

Edremit Belediyesi, Van Orman ve İşletme Müdürlüğü işbirliği ile ilçede üretici çiftçilere 3 bin adet ceviz fidanı dağıttı.

3 bin adet fidan dağıtıldı

      Kırsal kalkınma yatırım ve desteklerini sürdüren Edremit Belediyesi çiftçilere ceviz fidanı dağıtımında bulundu. Geçtiğimiz yıl çiftçilere 170 bin sebze fidesi başta olmak üzere çiftçilerin tarlalarının sürülmesine kadar önemli desteklerde bulunan Edremit Belediyesi bu yıl da ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. 15 mahallede yaklaşık 3 bin adet ceviz fidanını üreticilere ulaştıran Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, doğru gübreleme metotlarının uygulanması konusunda da bilgilendirici bilgiler verdi.

Başkan Say, “Her zaman çiftçinin yanındayız”

      Ceviz fidanları dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, belediye olarak çiftçilere ve üreticilere her zaman destek vermeye ve yanlarında olmaya devam ettiklerini belirtti. Her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Başkan Say, “Bugüne dek tarıma yönelik bir çok çalışma gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl vermiş olduğumuz desteklerimizin yanı sıra belediye olarak bir ilke de imza atarak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 2500 adet sıvat dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftçilerimize sebze fidesi ve çeşitli desteklerde bulunduk. Çiftçilerimizin üretimini artırarak hayatlarını kolaylaştıracak işlerin altına imza attık. İnşallah Edremit’imiz tarımsal anlamda da parmakla gösterilen kentlerden biri olmaya devam edecek” dedi.

“Belediyenin farklı rol alması lazım”

      Özellikle Covid-19 pandemi sürecinde yapılan bu çalışmaların değerli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Say, “Böylesi süreçlerde toplumun her kesiminin yanında olmak, onların ihtiyaçlarını gidermek, bu süreci de birlikte atlatmamız önemlidir. Rutin işlerimizin yanı sıra, halka yararmı olacak farklı konularda da hizmet etmek gerekmektedir. Toplumun her kesimiyle ciddi bağ kurup, onların eksiklerini görüp, halkın ihtiyaçları doğrultusunda, yapılamayanları belirleyip, belediyenin rol alması lazım. Bizim anlayışımız da budur. Bu düşünceyi bir ileri boyuta taşıyoruz ve Tarımsal Belediyecilik yapıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.