Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
24°C
Van
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Yağmurlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Van’da işgalin önüne geçilemiyor!

Van’ın hemen hemen her sokağında ve caddesinde kaldırım işgalleri artarak devam ediyor. Zabıta ekiplerinin uyarı ve ceza kesmesine rağmen, birçok esnaf kaldırımları kendi tapulu arazileri gibi kullanmaya devam ediyor.

Van’da işgalin önüne geçilemiyor!

Yayalara ait olan kaldırımlar, kurallara uymamayı alışkanlık haline getiren esnafların işgaline uğramaya devam ediyor. Defalarca gündeme getirilmesine rağmen sorununun çözüme kavuşturulamaması ise, tepkilere neden oluyor. İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgallerinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürürken, yapılan uyarılara uymayan ve kaldırım işgaline devam eden işletmelere cezai işlem uyguladı.

Yapılan uyarılara aldırış etmeyen bazı esnaflar, kesilen cezalara rağmen kaldırımları işgal etmeye devam ediyor. Kent genelinde esnaflar sattıkları ürünleri kaldırımlarda teşhir ederek, kaldırımlar üzerinde usulsüz tezgâhlar açarken, yapılan uyarılara aldırış etmemeleri ise vatandaşlardan tepki çekiyor. Alışkanlık haline gelen kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırımları kullanamazken, defalarca haber yapılarak gündeme getirilmesine rağmen soruna çözüm bulunmaması ise tepkilere neden oluyor.

Vatandaşların kullandığı kaldırımlar tuhafiyeden inşaat malzemelerine, masa sandalyeden, meyve sebzeden çeşitli ürünlere ve araç parkına kadar işgal edilmeye devam ederken, kentin en işlek caddelerinde bile devam eden soruna çözüm bulunmaması ise tepki çekiyor. Birçok esnaf iş yerindeki ürünlerini kaldırım üzerinde sergilerken, duyarsız sürücüler ise araçlarını gelişigüzel bir şekilde kaldırımlara park etmeye devam ediyor. Kentin birçok noktasında ise kahvehane ve lokantalar tarafından kaldırım üzerine bırakılan masa ve sandalyeler vatandaşların güçlükle ilerlemesine neden oluyor.

Duruma tepki gösteren yayalar, işgal edilen kaldırımlar yüzünden caddelerde yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, defalarca gündeme getirilmesine rağmen, soruna çözüm bulunamamasına anlam veremediklerini vurguladılar. VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.