Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

Van’ın toplu ulaşımı nefes alacak

Van Büyükşehir Belediyesi, özellikle toplu taşıma konusunda Van’ın nefes alacağı hamleyi gerçekleştirdi. 54 adet yeni otobüslerle Van halkı toplu taşımada artık rahat bir nefes alacak.

Van’ın toplu ulaşımı nefes alacak

Van Büyükşehir Belediyesi araç filosuna kattığı 79 yeni hizmet aracını basına tanıttı. Belediyenin öz kaynaklarıyla alınan ve yaklaşık olarak 54 milyon 200 bin TL’ye mal olan araçlar toplu taşıma ve hizmet filosunun gücüne güç kattı.

Vatandaş odaklı çalışmalarıyla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmak için araç filosuna yeni kattığı 54 otobüs ve 25 iş makinesi için tanıtım programı düzenledi. Hizmete giren 40 adet engelli taşımasına uygun alçak tabanlı 8,5 metre ve 10 adet 12 metre uzunluğunda toplu taşıma aracı ile 4 adet Mercedes otobüsün yanı sıra 7 adet kazıcı ve yükleyici, 3 adet sulama  aracı, 1 adet Finişer asfalt serim makinası ile 2 adet silindir, 5 adet çift kabinli kamyonet,  2 adet cenaze nakil aracı, 2 adet damperli kamyonet, 2 adet transit araç ve 1 adet kar toplama aracı Vanlıların hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarıyla alınan araçlar için Atatürk Kültür parkı yerleşkesinde tören gerçekleştirildi. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, İl Müftüsü Ömer Keskin, Genel Sekreter Yardımcıları,  Daire Başkanları ve il protokolü katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni alınan araçlarla Van halkına hizmet kalitesini artırdıklarını belirterek, yeni araçların hayırlı hizmetlerde kullanılması temennisinde bulundu.

HİZMETLERİMİZİ DAHA KALİTELİ HALE GETİRİYORUZ

Büyükşehir’in araç filosunun güçlendirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Vali Bilmez, “ Van Büyükşehir Belediyemiz hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmak için öz kaynaklarıyla 54 milyon 200 bin TL’ye 79 araç alarak araç filosunu genişletti. Bugün bu araçlarımızı hizmete almanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Yeni aldığımız araçlarımız öncelikle bizim için çok önemli olan toplu taşımada büyük bir rahatlama sağlayacak. Bugün hizmete girecek 40 Adet engelli taşımasına uygun alçak tabanlı 8,5 metre ve 10 adet 12 metre uzunluğunda toplu taşıma aracımız farklı mahallelerimizin yükünü hafifletecektir. Ayrıca İran sınırımızdaki Kapıköy ile Van arasında çalışacak 4 adet Mercedes otobüsü de bugün hizmete alıyoruz. Bu otobüslerimiz sürekli ring halinde olacak ve Kapıköy Sınır kapısından giriş yapan turistleri ilimize, ilimizden de sınır kapısına gidecek vatandaşları taşıyacak. Bunun yanında ilimizin daha yaşanır ve modern bir kent görünümüne kavuşması için iş makinelerimizin de filosuna güç katıyoruz. Yeni aldığımız  7 adet kazıcı ve yükleyici, 3 adet sulama aracı, 1 adet son teknoloji ile üretilmiş Finişer asfalt serim makinası ile 2 adet silindir, 5 adet çift kabinli kamyonet, 2 adet cenaze nakil aracı, 2 adet damperli kamyonet, 2 adet transit araç ve 1 adet kar toplama aracıyla hizmetlerimizi daha kaliteli bir şekilde sunacağız” dedi.

ATIKSU ARITMA VE KATI ATIK ENTEGRE TESİSİ PROJELERİ TAMAMLANIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi olarak son bir yıl içerisinde çok önemli çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Problemlerden dolayı durma noktasına gelen birçok projemiz yeniden hayata geçirildi ve bitme noktasına getirildi. Bu projelerden en önemlisi, Van Gölü’nü kirlilikten kurtaracak ve yaklaşık 177 Milyon TL maliyetli Merkezi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisidir. Bu projemiz tamamlandı çok kısa süre sonra tesisimiz faaliyete başlayacaktır. İlimizin en önemli sorunları arasında vahşi depolama sistemi geliyordu. Bunun çözümü için 2 etap halinde Katı Atık Entegre Tesisi 2 etap halinde hazırlandı. Projenin 1. etabında vahşi depolanmış yaklaşık 3 milyon metreküp çöplük alanın rehabilite edilerek mevcut çöpten elektrik üretilmesi işi geçen sene tamamlanarak faaliyete alınmıştır. Projenin 2. etabı şuan %65 fiziki gerçekleşme oranına ulaşmış olup, bu yıl Ekim ayında faaliyete alınması planlanmaktadır. Bu tesisimiz yaklaşık 140 milyon TL ye mal olacaktır. Bu tesisimizi destekleyecek ve toplam maliyeti yaklaşık 5 Milyon TL olan Gevaş Gölkaşı Muradiye Karahan ve Özalp Aktarma İstasyonlarımız da tamamlanarak hizmete alınmıştır.”

MİLLET BAHÇESİ PROJELERİ HIZLA İLERLİYOR

Van için yeterli olmayan park çalışmalarına da bu dönem içerisinde hız verildiğinin altını çizen Vali Bilmez, “Mevcut parkların bakım ve onarım çalışmaları dışında, Belediyenin eski asfalt şantiyesinin olduğu alanda Akköprü Millet Bahçesi projesinin inşaat çalışmasına başlanmıştır. Eski Devlet Hastanesinin yeri Büyükşehir Millet Bahçesi yine, yaklaşık 2 yıldır çalışma yapılamayan 600 dönümlük bir alanda Van halkına hizmet verecek olan Fidanlık Parkı projesindeki çalışmalar tekrar başlatılmıştır. Her üç parkında tamamlanması ile Van’da 3 ayrı noktada 3 Millet Bahçesi hayata geçirilmiş olacaktır. Ayrıca son bir yıl içinde şehir merkezine 23 bin 400 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir”

ÇEVRE YOLU DİĞER ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kentin kronikleşen sorunlarından birisinin de çevre yolu olduğunu sözlerine ekleyen Vali Mehmet Emin Bilmez, “Çevre yolunun Edremit etabı tamamlanarak tapu tescilleri yapılmıştır. Şimdi İpekyolu etabında da sorunları kısa sürede tamamlayarak çalışmaları başlatmak istiyoruz. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Edremit kanalizasyon işi ihale edilerek yer teslimi gerçekleştirilmiştir. Yine VASKİ tarafından 173 kilometre İçme Suyu İsale Hattı ve 40 kilometre kanalizasyon inşa edilmiştir. Ayrıca Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisinin eksik kalan işleri tamamlatılarak devreye alınması sağlanmıştır” dedi.

CADDE YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kentteki cadde ve sokaklarda başlatılan yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Bilmez, “Cumhuriyet Caddesinin devamı niteliğinde olan HacıBekir Bulvarı ile Maraş Caddesi 1. Etap projesi, Milli Egemenlik Caddesi ve Hastane Bulvarı Yenileme Projesi, Van Beşyol ASM Bağlantı Yolu Projesi ile Van Caddelerinde yenileme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Van Merkez ve tüm ilçelerimizde 2020 yılı içerisinde 150 km sıcak asfalt dökülmüş, 32 adet köprü, 53 adet menfez ve 42.000 m² kaldırım yapılmıştır. Yine Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır sahipsiz bir halde kalan Tekel Binası’nda da restorasyon projeleri tamamlatılmış ve inşaat çalışmalarına başlanmıştır” diye konuştu.

Şehir merkezimizin modern görünüme kavuştururken kırsalı da unutmadıklarını aktaran Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın da refahı için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu anlamda 104 kilometre Beton Sulama Kanalı inşa edilerek 42.000 dekar alan Sulamaya açılmış, 393 mahallede; 1.650 km arazi yolu çalışması yapılmış. 163 gölet ile 483 km kanal temizliği yapılmış, 48 adet Bent yapılmış, 10.190 metre Koruge boru, 55.000 metre kangal boru dağıtılmıştır. 18 adet Hayvan İçme Suyu sondajı ve 7 adet Güneş Enerji Sistemi DAP desteğiyle yapılmıştır. 13 İlçe genelinde 916 adet Sıvat kurulmuştur.  Bu dönemde çiftçilerimize ata tohumlarından üretilen 100 bin adet Fide desteği verilmiş ve Çatak ilçemizde Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte 3 bin adet yabani ağaca Fıstık Aşılaması yapılmıştır. Erciş ilçemizde Erciş Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte 100 binin üzerinde Erciş üzüm fidesi üretilerek vatandaşlarımıza dağıtılmıştır” diye konuştu.

Yeni bir bina kiralanarak refakatçi misafirhanesi haline getirildiğini de anlatan Vali Bilmez sözlerini şöyle tamamladı.

“Tedavi için il merkezine gelen 10.145 vatandaşımız ve refakatçileri ücretsiz olarak ağırlanmıştır. 726 bin 447 kişiye sıcak yemek dağıtılmıştır. 4 bin 322 vatandaşımıza evde bakım hizmeti verilmiştir. Büyükşehir Belediyemize ait hayvan hastanesinde 14bin 200 hayvanın tedavisi yapılmıştır. 256 sokak hayvanı sahiplendirilmiştir. Sokak hayvanları için yaklaşık 80 ton mama dağıtılmıştır. İmar alanında da büyük adımlar atılmış ve yeni imarlı alanların belirlenmesine yönelik olarak İpekyolu – Edremit – Tuşba ilçelerinde yeni plan çalışmaları başlatılmıştır. 1/5000 ölçekli Hali Hazır çalışmaları kapsamında 12.107 hektar plan revizyonu tamamlanmış ve 8.970 hektar da çalışmalar devam etmektedir.”

Yapılan konuşmanın ardından 70 şoföre sertifikaları verilerek, dua edilip kurban kesildi. Daha sonra Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler alanı gezerek araçları inceledi. Bir otobüsü bir süre kullanan Vali Bilmez, daha otobüsle buradan ayrıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.