Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
35,7587
EURO
37,3354
ALTIN
3.151,48
BIST
9.997,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
4°C
Van
4°C
Açık
Salı Açık
4°C
Çarşamba Açık
5°C
Perşembe Az Bulutlu
6°C
Cuma Parçalı Bulutlu
6°C

YETİŞKİN EĞİTİMİNDE YENİ BİR SAYFA!

Dijital Öyküleme Tekniği ile Yetişkinler hem dil becerilerini hem de dijital becerilerini geliştirecek.

YETİŞKİN EĞİTİMİNDE YENİ BİR SAYFA!

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip hibelendirilen 2020-1-TR01-KA227-ADU-098764 numaralı ve “Yetişkinler için yeni e-Artistik İngilizce Öğrenme Yaklaşımı” isimli uluslararası stratejik ortaklıklar projesi açılış toplantısı yapıldı.

Van Elite World Hotel’de proje ortakları Van Edremit Halk Eğitim Müdürlüğü, RS Planlama ve Proje Merkezi, Zavod Boter Enstitisü (Slovenya), UC Limburg Üniversitesi (Belçika) ve Sportsko učilište  PESG Üniversitesi (Hırvatiasta) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca ilçe Milli Eğitim Müdürleri de iştirak etti.  

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin açılış konuşmasını yaptığı seremonide Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi’de bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Şefik Tüfekçi, günümüzde özellikle dil öğretiminde dijital araçların ne kadar önemli olduğunun altını çizerken, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’de yaygın eğitimin ve hayat boyu öğrenmenin yaşam prensibi haline gelmesi gerektiğini belirtti.

 Yurtdışından gelen proje ortaklarından Sebastiaan Jans, Filip Turković ve Alma Elizabeta Spelko da söz alarak bu projeye katılmaktan ve uluslararası işbirliği içinde olmaktan duydukları memnuniyeti belirttiler. Proje koordinatörü Abdulkerim Yiğit tarafından yapılan proje bilgilendirme sunumuyla sonlanan açılış seremonisi G. Ezgican Kızılok tarafından yapılan simultane tercüme ile iki dilli olarak yürütüldü.

Öğlen yemeğinin ardından sadece proje ortaklarının katılımıyla ikinci bölümde içerik toplantısı yapıldı. İlk oturumda ‘yetişkinlerin yabancı dil yeterliliklerinin artırılması için dijital yeterliliklerinin artırılması ve yeni dünya düzeninin gerektirdiği niteliklerle varlıklarının ortaya çıkarılması’ şeklinde ifade edilen proje genel amacı temellendirildi ve özel hedefler detaylandırıldı. Bu özel hedefler şunlardı:

  • Yetişkinlerin yabancı dil yeterliliğini artırmak ve salgın nedeniyle artan öfke, korku, kaygı, stres gibi olumsuz duyguları sanatsal üretimle ortadan kaldırmak.
  • Sanatsal etkinliklerle disiplinler arası katkı sağlayarak hedef kitlelerin temel becerilerini disiplinler arası bir şekilde artırmak, nitelikli istihdam olanakları elde etmelerini sağlamak
  • Yetişkinler arasında kültürlerarası diyaloğu artırmak ve sosyal içerme ilkesi kapsamında sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak.

Akabinde proje ortaklarından projeyle ilgili beklentileri alındı ve proje hedefleriyle beklentiler arasındaki uyum ve denge toplantıdaki herkesi memnun etti. Kahve arasından sonraki oturumda ise proje çıktılarının ilki olacak Dijital Öyküleme Anlatımı Araç Seti’nin ön hazırlıkları başladı. Yetişkin öğrenciler için yabancı dil kullanımı, dijital yeterlilik, dijital hikâye anlatımı ve yaratıcı drama ortamı yaratması beklenen ve beş bölümden oluşacak olan bu fikri çıktı için beyin fırtınası yapıldı ve her ortağın kendi uzmanlık alanı ve yeterlilikleri kapsamında görev paylaşımı yapıldı.

  1. Bölüm: yetişkinler için DST oluşturmak için dijital araçları kullanmak için gerekli temel dijital becerileri sağlamak => Zavod Boter Enstitisü (Slovenya) ve Sportsko učilište  PESG (Hırvastistan).
  2. Bölüm: Fikir bulmadan paylaşım aşamasına kadar dijital öykü oluşturma aşamaları => Van Edremit Halk Eğitim Merkezi ve UC Limburg (Belçika).
  3. Bölüm: Dijital öyküleme yöntemi yaklaşımları, alanyazı araştırması => Van Edremit Halk Eğitim Merkezi
  4. Bölüm: Görüntüler, ses ve video görselleri ve bunların dijital öyküleme için kombinasyonları gibi daha fazla teknik ayrıntı => UC Limburg
  5. Bölüm: Dijital öykülemede ekip çalışması => Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Dijital öyküleme oturumu ardından verilen kahve arasından sonra ortaklar arasında proje bütçesiyle ilgili meseleler konuşuldu ve netleştirildi.

Çalışmanın ikinci gününde yapılan oturumda İngilizce öğrenmeye dayalı çevrimiçi bir e-öğrenme platformu ve yetişkinler için kendi kendine öğrenme-paylaşım aktiviteleri sağlayan bir web sitesi olacak olan “Storyland” isimli projenin ikinci çıktısı tartışıldı.

Yabancı dil öğreniminde yeterli ekonomik imkâna ve motivasyona sahip olmayan yetişkinler bu platforma ücretsiz olarak erişebileceklerdir. İlk olarak neden böyle bir platforma ihtiyaç duyulduğu detaylarıyla açıklandı ve daha sonra hem yazılım hem de içerik açısından proje ortaklarının nasıl bir platform görmek istedikleri soruldu. Bu noktada UC Limburg’dan Sebastiaan, yetişkinler için tasarlanacak olan bu platformun son derece açık, net ve karmaşık olmayan bir şekilde tasarlanması gerektiğini ve kullanıcı dostu olması gerektiğini ifade etti. Sportsko učilište  PESG’den Filip de infografik şeklinde bir haritanın faydalı olacağını, insanların bu haritayla Avrupa’nın her yerinden eklenen dijital öykülerin yerlerini görebileceğini söyledi. Beş bölümden oluşacak bu platforma eklenecek içerikler, bu içeriklerin nasıl ve ne zamana kadar ortaklar tarafından lider kurum Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerektiği belirlendi. Daha sonra projenin tanıtım web sitesi proje ortaklarına tanıtıldı: https://storylandproject.com.

Öğle yemeğinin ardından yapılan oturumda projenin raporlama aşamaları konuşuldu. Türkiye Ulusal Ajansı’na gönderilecek olan ara rapor ve nihai raporun yazım aşamalarında ortak kurumların görev ve sorumlulukları ifade edildi. Kahve arasından sonra yapılan son oturumda ise projenin yaygınlaştırma aktivitelerinde yapılacaklar, sorumluluklar belirlendi. Bu şekilde projenin etkisinin katlanması, mümkün olduğunca yetişkine ve yetişkin eğitimcisine ulaşılması için ilk adım atıldı.

Bu oturumla sonlanan proje açılış toplantısı eğitim dünyasına kazandırılacak işbirlikçi çalışma ve çıktıların başlangıcı oldu. Projenin ikinci uluslararası toplantısı Haziran 2022’de Belçika’da gerçekleştirilecektir. Bu toplantıda ilk çıktı olan Dijital Öyküleme Araç Seti hazırlıklarının tamamlanacağı ve eğitim dünyasının hizmetine sunulacağı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.