Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Akdeniz çanağında en çok turisti Türkiye çekti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Çok güzel bir sezon geçirdik diyemeyiz ama Akdeniz çanağında rakip olan ülkelerin arasında en çok iş yapan ülke Türkiye oldu.

Akdeniz çanağında en çok turisti Türkiye çekti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Çok güzel bir sezon geçirdik diyemeyiz ama Akdeniz çanağında rakip olan ülkelerin arasında en çok iş yapan ülke Türkiye oldu.

Bu sene Türkiye burada var olan turistten önemli bir pay aldı.” dedi.

Bağlıkaya, turizm sektörüne ilişkin yaptığı açıklamada, yurt dışından gelen turist ve döviz girdisi açısından bakıldığında İngiltere’nin çok güzel başladığını daha sonrasında kesinti olduğunu, Rusya ve Ukrayna’nın ise hızlı başlayıp hızlı devam ettiğini söyledi. 

“TURİSTLER BELLİ BÖLGELERE AĞUSTOS, EYLÜL AYLARINDA CAN SUYU OLDU”

Türkiye’ye gelen turist sayısının, ülkenin turizm kapasitesine göre oranlandığında çok önemli olmadığını ama yine de belli bölgelere temmuz, ağustos, eylül aylarında can suyu olduğunu ifade eden Bağlıkaya şunları kaydetti:

“Yurt içinde de turizm çok hareketli geçmedi. Bayramdan sonra insanlar akraba, memleket ziyaretlerine yöneldiler. Daha çok butik otel, kamping tarzı seyahatler öne çıktı. Çok güzel bir sezon geçirdik diyemeyiz ama Akdeniz çanağında rakip olan ülkelerin arasında en çok iş yapan ülke Türkiye oldu. Bu sene Türkiye burada var olan turistten önemli bir pay aldı. Önümüzdeki seneyi tıbbi gelişmelerle doğru orantılı olarak değerlendirmek lazım. Aşı, ilaç bulunursa kaldığımız yerden devam ederiz. Bu süreç uzadıkça bu seneki gibi bir sezon bekliyorum.”

“ERKEN REZERVASYONU ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ”

Bağlıkaya, erken rezervasyon kampanyalarının devam edeceğini belirterek, “Uygun fiyatlı tatile gitmek isteyen vatandaşlarımızın erken rezervasyon yapmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu pandeminin ne zaman biteceği belli olmaz. Pandemi sürecinin bitmesinden sonra ciddi bir seyahat patlaması bekliyoruz. Herkes özgürce tatile gitmeyi çok özledi.” dedi.

Bağlıkaya, Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) açıkladığı Turizm Destek Paketi Uygulamasını olumlu bulduklarını belirterek, “Kasım ayı gelmeden bu uygulamanın çıkmış olması turizmcilerin kış dönemini biraz daha rahat geçirmesine vesile olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Öncelikle küçük ve orta boy acentelere bunun tanınmasının iyi olacağını aktaran Bağlıkaya, desteğin mümkün olduğunca tabana yayılmasında fayda olacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.