Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

Biden’e tepkiler çığ gibi

ABD Başkanı Joe Biden’in, 1915 olaylarını ‘Soykırım’ olarak nitelendirmesi, özellikle Türkiye’de büyük tepki topladı.

Biden’e tepkiler çığ gibi

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ABD Başkanı Joe Biden’in, 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada yaşanan olayları ‘Soykırım’ olarak nitelemesine tepki göstererek, “Kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ABD Başkanı Biden’in, 1915 olaylarının ‘Soykırım’ olarak nitelemesine tepki göstermek amacıyla beraberinde bulunan Tuşba Belediyesi’nin Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte 1915 olaylarında Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen 2 bin 500 Müslüman’ın anısına yaptırılan Zeve Şehitliği’ni ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında bir açıklama yapan Başkan Akman, “Bugün kim ne söylerse söylesin, 1915’te yaşanan ve hafızalarımızda büyük travmalara neden olan acı olayların uluslararası siyasete alet edilmesi büyük bir hatadır. ABD Başkanı Biden gerçek soykırımı görmek istiyorsa; Zeve Şehitliğini ziyaret etsin” dedi.

ERMENİ ÇETELERİ 2 BİN 500 MÜSLÜMAN’I ZEVE’DE ŞEHİT ETTİ

Ermeni Çetelerinden kaçan, Derebey, Hakis, Zorava (Yemlice), Hıdır, Göllü, Şeyhayne (Otluca), Şeyhkara (Gülsünler) köylerinde yaşayan binlerce Müslüman’ın Zeve Köyü’ne geldiklerinden Ermeni çetelerin hain saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan Başkan Akman, kadın, yaşlı ve çocuk 2 bin 500 Müslüman burada haince katledildiklerini kaydetti. Ermeni çetelerinin Şamaram Mahallesi’nde 200 kadın ve çocuk sığındıkları evde yaktıklarını da ifade eden Başkan Akman, “Vestan (Gevaş) ve Mukas’ta 3 bin kişi katledilmiştir. Bu durumu belgeleriyle arşivlerde duruyor. ABD Başkanı Biden katliam görmek istiyorsa bu arşiv belgelerine bakabilir” ifadelerini kullandı

BAŞKAN AKMAN; ‘ABD ÖNCE KENDİ TARİHİNE BAKSIN’

Türkiye’yi sözde ‘Ermeni Soykırımı’ ile itham eden Amerika’yı bütün dünyanın Vietnam’da, Afganistan’da ve Irak’ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanı ile tanıdığını söyleyen Başkan Akman, kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika’nın, ülkemizi ve tarihimizi masumları katletmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülke olması gerektiğini söyledi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yaptığı basın açıklamasının ardından belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Zeve Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktıktan sonra ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.