Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
13°C
Van
13°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Emine Erdoğan, Van’a geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Van Gölü Sempozyumu’na katılmak üzere Van’a geleceği belirtildi.

Emine Erdoğan, Van’a geliyor

1-2 Haziran tarihlerinde Van’da düzenlenecek olan Van Gölü Sempozyumu’nun hazırlık toplantısı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde gerçekleştirildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile düzenleme kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, sempozyum programı ve hazırlık süreci konuşuldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van Gölü Sempozyumu için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un yanı sıra üst düzey katılım beklediğimiz sempozyumumuzun Van Gölü için önemli çıktılarının olmasını temenni ediyoruz. Akademik açıdan da önemli bir talep oluştuğunu gördük. Ulusal ve uluslararası davetli konuşmacılarımız olacak” dedi. 

  Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise sempozyuma çok az zaman kaldığını belirterek, “Beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımları ve buradan çıkan sonuçlar ile ilgili yapılacaklar çalışmamıza güçlü bir boyut kazandıracaktır” ifadelerini kullandı. 

  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da, Van Gölü Sempozyumu’nun şimdiden hayırlı olmasını dileyerek, “Gerek akademik anlamda gerek bürokratik ve sivil toplum anlamında önemli bir ilgi ile karşı karşıyayız. Sempozyumla bölgemizin kalkınması sürecinde önemli mesajlar alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.