Van Haberenflasyonemeklilikötvdövizak partichpmhp
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C

Son derece modern bir eğitim kursu

Edremit Belediyesi tarafından ilçede yapımı tamamlanan Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) ve Edremit Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Son derece modern bir eğitim kursu

Edremit Belediyesi tarafından ilçede oldukça modern yapılan, 230 öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğü, birçok öğrencinin üniversiteye hazırlandığı, kütüphane ve etüt salonlarının içerisinde yer aldığı Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) ve Edremit Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) ve Edremit Kültür Merkezi’nen açılışına, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Uzun bir süredir yapımını sürdürdüğümüz, Sürekli Eğitim Merkezi’nin bugün nihayete erdirdik ve açılışını yapıyoruz. En büyük yatırımın, insanlara, gençlere ve çocuklarımıza olacağı şiarıyla yola çıktık. Bu noktada da Ankara’daki girişimlerimizle, bakanlığa sunmuş olduğumuz projelerimizle bu alanda gitmekteyiz. Bugün hep birlikte, bütün Van’a hizmet edecek, yaklaşık 500 öğrenci kapasiteli, içindeki kütüphanelerin olduğu, dersliklerin olduğu, etüt salonlarının olduğu, bin 250 metrekare alana kurulu Sürekli Eğitim Merkezi ve Kültür Merkezi’mizi açıyoruz. Burada çocuklarımız hiçbir ücret ödemeden, kolej kalitesinde ve öğretmenlerimizin yakın takibiyle, inşallah üniversiteleri kazanacaklar. Kazandıktan sonra memleketlerine hizmet edecek kişiler olacaklar” dedi.

“GENÇLERİMİZİN, DERS ÇALIŞABİLECEĞİ ORTAMLARA CİDDİ ANLAMDA İHTİYAÇ VAR”

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise, “Sınava hazırlanan gençlerimizin, ders çalışabileceği ortamlara ciddi anlamda ihtiyaç var. Bu anlamda buradaki Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) ve Edremit Kültür Merkezi birkaç mahallemize de hitap etmektedir. Edremit Belediyesi’nin hizmete aldığı merkezde gençlerimizin hem sınavlara hazırlanabileceği, hem zaman geçirebilecek. Büyüklüğüyle de ilde bulanacak en iyi ortamlardan birine sahip. Yaklaşık bin 250 metrekarelik kapalı alanı olan bir merkez. Bu merkezin inşallah gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda, oldukça ciddi bir katkı sunacağına inanıyorum. Van Büyükşehir Belediyemizde de sürekli eğitim merkezi var. Pandemiden dolayı kısıtlı sayıda kişi alıyoruz. 5 binin üzerinde bir müracaat var. Onun için burası içinde çok sayıda başvuru olacağını düşünüyorum. İnşallah gençlerimizin, hedeflerini bu sürekli eğitim merkezleri sayesinde yakalayacaklarına inanıyorum. Bu merkezi gençlerimize kazandıran Edremit Belediye Başkanımıza, ekibine ve burada görev alacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sürekli Eğitim Merkezi’nin gençlerimiz için, Edremit için, ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra kurdele kesiminin ardından, Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) ve Edremit Kültür Merkezi hizmete alındı. Merkezde eğitim öğren öğrenciler ise, kendilerine böyle bir imkan sağlayan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.